Ministrul israelian de Externe: Numirea noului lider Hamas este „încă un motiv imperios pentru a-l elimina rapid”

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a afirmat că noul lider ales al grupării Hamas, Yahya Sinwar, trebuie să fie eliminat „rapid”.

Urmărește
862 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian de Externe: Numirea noului lider Hamas este „încă un motiv imperios pentru a-l elimina rapid”

Ministrul israelian de Externe: Numirea noului lider Hamas este „încă un motiv imperios pentru a-l elimina rapid”

În cadrul unei postări pe platforma X, ministrul israelian de Externe a reacţionat la numirea lui Yahya Sinwar în calitate de nou lider al grupării Hamas.

„Numirea arhi-teroristului Yahya Sinwar ca nou lider al Hamas, în locul lui Ismail Haniyeh, este încă un motiv imperios pentru a-l elimina rapid şi a şterge această organizaţie josnică de pe faţa pământului”, a scris acesta în cadrul postării de pe platforma X.

Yahya Sinwar este considerat „creierul” atacului din 7 octombrie 2023 comis de Hamas asupra Israelului şi se numără printre ţintele principale căutate de Israel.

Acesta îl înlocuieşte pe Ismail Haniyeh, fostul lider al grupării Hamas care a fost ucis săptămâna trecută în Iran.

Sinwar, în vârstă de 61 de ani, este fondatorul serviciului de securitate al Hamas, cunoscut sub numele de Majd, care gestionează problemele de securitate internă, investighează agenţii israelieni suspectaţi şi urmăreşte ofiţerii serviciilor de informaţii şi de securitate israeliene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici