Mişcarea Fraţii Musulmani denunţă poziţia UE faţă de înlăturarea lui Mohamed Morsi

Partidul Libertăţii şi Dreptăţii (PLJ), aripa politică a mişcării egiptene Fraţii Musulmani, a criticat vehement reacţia Uniunii Europene faţă de înlăturarea de la putere a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

182 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Fraţii Musulmani denunţă poziţia UE faţă de înlăturarea lui Mohamed Morsi

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe Catherine Ashton şi vicepreşedintele egiptean Mohamad ElBaradei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul întrevederii cu Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe Catherine Ashton, delegaţia PLJ a "exprimat condamnarea poziţiei oficiale a Uniunii Europene, care nu a denunţat lovitura de stat militară de la Cairo", se arată într-un comunicat oficial al formaţiunii.

"Ne aşteptăm ca UE să susţină cu fermitate poporul egiptean", adaugă formaţiunea islamistă.

La întrevederea cu Ashton au participat fostul premier Hicham Qandil şi alţi doi membri ai fostului guvern - Amr Darrag şi Mohammed Bechr.

UE a comentat de mai multe ori înlăturarea lui Mohamed Morsi de către armată, pledând pentru "moderaţie" şi "reconciliere naţională".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici