- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Monitorul Apărării şi Securităţii || Summit-ul Trump-Putin. Ziua Z a noii ordini mondiale?
Primul summit din istorie al preşedinţilor Statelor Unite şi Federaţiei Ruse, Donald Trump şi Vladimir Putin, va avea loc în data de 16 iulie la Helsinki, capitala Finlandei.
Monitorul Apărării şi Securităţii || Summit-ul Trump-Putin. Ziua Z a noii ordini mondiale
Turbulenţele fără precedent de pe scena internaţională, cel puţin din perioada scursă de la finalul Războiului Rece, şi provocările uriaşe de securitate cu care se confruntă societatea actuală, creează un context al expectaţiilor contradictorii. De la moderaţie la excese sau de la speranţă la teamă, tonalităţile observatorilor marelui eveniment alimentează aşteptări însemnate. Va fi 16 iulie „ziua Z” a noii ordini mondiale? Rămâne ca evoluţia evenimentelor să ofere un răspuns, pe care îl aşteptăm cu mare interes şi la Bucureşti.
Mult aşteptatul summit dintre preşedintele american Donald Trump şi preşedintele rus Vladimir Putin va avea loc în data de 16 iulie la Helsinki, în Finlanda. Este prima întrevedere bilaterală la nivelul cel mai înalt, deşi cei doi lideri s-au mai întâlnit de două ori pe parcursul anului trecut, în cadrul unor reuniuni internaţionale, cu ocazia summit-urilor G20 din luna iulie şi Asia-Pacific, în noiembrie. Nu cu mult timp în urmă, o întrevedere „faţă în faţă” Trump-Putin, chiar şi organizată de o terţă parte, era privită cu multă moderaţie.
La mijlocul lunii iunie, Richard Hooker, consilier special al preşedintelui Trump şi director pentru Europa şi Rusia în cadrul Consiliului Naţional de Securitate al SUA, declara agenţiei ruseşti Tass că „Washingtonul analizează oportunitatea organizării unei astfel de întâlniri, dar că nu există încă nicio decizie în acest sens şi nici detalii privind o eventuală agendă de discuţii”. Cu acel prilej, Hooker avansa Viena ca posibilă locaţie care ar putea găzdui un eveniment de o asemenea anvergură, cu atât mai mult cu cât preşedintele Putin purtase o discuţie, pe această temă, cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz, în contextul vizitei sale în Austria, la începutul lunii iunie.
(Conferenţiar universitar dr. Niculae Iancu este fost rector al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” )
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO