- Home
- Externe
- PARIS, (10.04.2013, 18:12)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muzeul Luvru, închis din cauza hoţilor de buzunare: "Sunt din ce în ce mai agresivi. Agenţii de securitate sunt scuipaţi, insultaţi, ameninţaţi şi bătuţi"
Muzeul Luvru din Paris, unul dintre cele mai mari din lume, a fost închis miercuri din cauza unei greve a angajaţilor, exasperaţi de hoţii de buzunare, de pe urma cărora suferă atât angajaţii instituţiei, cât şi vizitatorii.
Urmărește
2958 afișări
Muzeul Luvru, închis din cauza hoţilor de buzunare: "Sunt din ce în ce mai agresivi. Agenţii de securitate sunt scuipaţi, insultaţi, ameninţaţi şi bătuţi" (Imagine:Mediafax Foto/AFP)
Potrivit conducerii muzeului, care a depus o plângere la Parchetul din Paris în decembrie 2012 şi a solicitat creşterea numărului de polişti din instituţie pentru a stopa problemele create de hoţii de buzunare, "cei 200 de agenţi de securitate şi-au exercitat, miercuri, dreptul de a face grevă".
"Serviciile de justiţie şi ale poliţiei s-au mobilizat", a declarat un purtător de cuvânt al conducerii muzeului, organizând "reuniuni de lucru" cu scopul de a amplasa un dispozitiv de securitate adaptat la această situaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Conducerea muzeului spune că a hotărât măsuri în acest sens, interzicând temporar accesul în muzeu pentru hoţii deja identificaţi care vor încerca să revină la Luvru.
"Agenţii de securitate şi-au exprimat nemulţumirea. Uneori, ei vin la serviciu cu frica în suflet, pentru că se confruntă cu bande organizate de hoţi de buzunare, care au devenit din ce în ce mai agresivi, în rândul cărora se află inclusiv minori, care intră gratuit în muzeu şi, chiar după ce sunt interogaţi de poliţie, revin după câteva zile", afirmă delegatul sindical Christelle Guyader.
Mai mulţi agenţi de securitate de la Luvru au fost "scuipaţi, insultaţi, ameninţaţi şi bătuţi" de aceste bande care fură din buzunarele vizitatorilor. Ei spun că au depus mai multe plângeri, "însă acestea nu au fost urmate de efecte concrete".
Conducerea muzeului precizează în plângerea ei din decembrie că a primit "150 de plângeri de la persoane private".
"Au existat întotdeauna hoţi de buzunare la Luvru şi în alte locuri turistice din centrul Parisului, dar, de un an şi jumătate, ei au devenit tot mai violenţi, s-au organizat în bande, iar modul lor de operare s-a rodat. Nimic nu-i mai opreşte", a subliniat Sophie Aguirre, agent de supraveghere la Luvru.
Unul dintre colegii ei a evocat cazul "unei săli evacuate de urgenţă într-o duminică, după apariţia unui cuplu de hoţi de buzunare, reveniţi la faţa locului după o săptămână".
Circa 100 de agenţi de pază s-au adunat în faţa Ministerului Culturii, de care aparţine muzeul parizian, unde o delegaţie a lor a fost primită miercuri la prânz.
Muzeul Luvru din Paris primeşte 10 milioane de vizitatori în fiecare an. O mie de agenţi de pază lucrează la Luvru, dintre care 470 sunt prezenţi în fiecare zi în muzeu, potrivit conducerii instituţiei.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe