Prima pagină » Știri externe » FORBES: N-au fost eliberate animale în Franţa pe durata revoltelor, dar clipurile ,,fake” au fost distribuite pe Twitter chiar de utilizatori cu bifă albastră

FORBES: N-au fost eliberate animale în Franţa pe durata revoltelor, dar clipurile ,,fake” au fost distribuite pe Twitter chiar de utilizatori cu bifă albastră

Videoclipurile au devenit virale pe Twitter, TikTok şi Facebook în ultimele zile, în care apar animale eliberate de la grădina zoologică ce umblă pe străzile Parisului în contextul revoltelor.
FORBES: N-au fost eliberate animale în Franţa pe durata revoltelor, dar clipurile ,,fake

Dar toate videoclipurile sunt de la incidente din ultimii ani care nu au nimic de-a face cu revoltele care au perturbat viaţa cotidiană în ultima săptămână după uciderea unui tânăr de 17 ani de către poliţia franceză, transmite Forbes

Un videoclip, care are peste 1,8 milioane de vizualizări numai pe Twitter , a fost distribuit de un cont numit Insane Reality Leaks. Contul are o bifă albastră „verificată”, deşi Twitter a încetat să verifice identitatea utilizatorilor după ce Elon Musk a cumpărat platforma de socializare în octombrie 2022.

Platforma lui Elon Musk începe să-şi piardă credibilitatea. Oricine are 8 dolari ca să plătească abonament lunar poate cumpăra o bifă pentru a răspândi zvonuri şi minciuni care sunt amplificate de algoritmii Twitter, cum ar fi clipurile cu animalele eliberate de la Grădina Zoologică din Paris.

Clipul cu cei trei lei ce a fost distribuit de un cont cu bifă albastră pe Twitter datează din  2020, deoarece era postat pe YouTube la vremea respectivă, dar este probabil şi mai vechi. După cum subliniază Newschecker, videoclipul a fost distribuit de mai multe ori de-a lungul anilor şi nu este clar cine a postat prima dată conţinutul, dar este ştiut un lucru sigur: nu are nimic de-a face cu revoltele din Franţa.

Nici clipurile cu capra şi zebra ce se plimbă pe stradă, nici cel cu elefantul sau cu gorila pe acoperiş, nu sunt recente. Unele clipuri par îndoielnice pentru că par să reprezinte animale create digital.