Netanyahu merge în SUA pentru a ţine un discurs în faţa Congresului pe fondul războiului din Fâşia Gaza

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, urmează să ţină miercuri un discurs istoric în faţa Congresului SUA, în timp ce se confruntă cu presiuni intense din partea comunităţii internaţionale pentru a opri ostilităţile în Fâşia Gaza.

Urmărește
251 afișări
Imaginea articolului Netanyahu merge în SUA pentru a ţine un discurs în faţa Congresului pe fondul războiului din Fâşia Gaza

Netanyahu merge în SUA pentru a ţine un discurs în faţa Congresului pe fondul războiului din Fâşia Gaza

Netanyahu, cel mai longeviv premier al Israelului, va deveni primul lider străin care se adresează de patru ori unei reuniuni comune a celor două camere, devansându-l pe Winston Churchill cu trei discursuri, potrivit AFP.

Analiştii spun însă că războiul din Fâşia Gaza împotriva grupării teroriste Hamas a creat tensiuni îngrijorătoare între Israel şi Statele Unite, principalul susţinător militar şi diplomatic.

Washingtonul se teme de o reacţie din cauza numărului tot mai mare de victime civile din Fâşia Gaza, în timp ce protestele din Israel ale familiilor ostaticilor luaţi de Hamas îi provoacă, de asemenea, dureri de cap lui Netanyahu.

Biden şi unii miniştri israelieni spun că un acord prin intermediul mediatorilor din Qatar, Egipt şi SUA este posibil. Un plan schiţat în mai propunea o încetare a focului de şase săptămâni, în care unii ostatici israelieni ar fi fost schimbaţi cu palestinieni din închisorile israeliene.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat vineri că negociatorii sunt aproape de un acord. Cu toate acestea, Hamas l-a acuzat pe Netanyahu că încearcă să blocheze negocierile.

Benjamin Netanyahu se va întâlni marţi cu Joe Biden.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici