Avion prăbuşit în Marea Java din Indonezia. Aeronava de tip Boeing 737-500 a dispărut la scurt timp după decolare

  • Un avion de pasageri de tip Boeing a dispărut de pe radare în Indonezia, iar la scurt timp au fost găsite resturi ale fuselajului în Marea Java.
  • Aeronava Boeing 737 – 500 efectua o cursă internă, pe ruta Jakarta - Pontianak. Turnul de control a pierdut legătura la câteva minute după decolare.
  • UPDATE: Semnalele care ar putea proveni de la cutia neagră a avionului prăbuşit în mare sâmbătă, la scurt timp după ce a decolat din capitala Jakarta, au fost detectate duminică, în Indonezia, scrie Reuters.
  • La bord se aflau 62 de persoane: 42 adulti şi 10 copii.
  • Avionul a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut, ceea ce alimentează suspiciunea că a fost doborât. În plus, piloţii nu au emis codul de urgenţă.
  • Experţii români în aviaţie spun că modelul 737 – 500 este unul sigur.
20354 afișări
Imaginea articolului Avion prăbuşit în Marea Java din Indonezia. Aeronava de tip Boeing 737-500 a dispărut la scurt timp după decolare

Sursă foto: Flightradar24

UPDATE: Semnale de la cutia neagră

Semnalele care ar putea proveni de la cutia neagră a avionului prăbuşit în mare sâmbătă, la scurt timp după ce a decolat din capitala Jakarta, au fost detectate duminică, în Indonezia, scrie Reuters.

De asemenea, au fost recuperate şi părţi de corp uman şi piesele despre care se suspectează că a fi ale avionului prăbuşit.

Avionul Boeing 737-500, cu 62 de pasageri şi echipaj, se îndrepta spre Pontianak, în vestul Kalimantanului, înainte ca acesta să dispară sâmbătă de pe ecranele radar, la patru minute după decolare.

Accidentul este primul incident major al companiei aeriene din Indonezia de la prăbuşirea unui Lion Air Boeing 737 Max, în 2018, în care au murit toţi cei 189 de pasageri şi echipajul. Acel avion s-a prăbuşit şi în Marea Java la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta.

„Am detectat semnale în două puncte. Aceasta ar putea fi cutia neagră”, a declarat şeful agenţiei de căutare şi salvare din Indonezia.

 

Un avion a dispărut de pe radare în Indonezia. Era un Boeing 737 al companiei Sriwijaya Air. 62 de persoane erau la bord: 6 membri ai echipajului, 46 adulţi, 7 copii şi trei bebeluşi. Avionul a început să piardă altitudine la câteva minute după decolarea din capitala indoneziană Jakarta.

A căzut brusc 3.000 de metri, în mai puţin de un minut. Compania Sriwijaya Air a fost înfiinţată în anul 2003 şi este a treia ca mărime în Indonezia.

Aeronava prăbuşită era un Boeing 737-500, veche de 26 de ani. Modelul a fost lansat în anul 1987. Compania Southwest Airlines a cumpărat primele 20 de avioane şi a zburat, pentru prima data în 30 iunie 1989. Avioanele s-au construit până în anul 2000.

Expertul în aviaţie, Sorin Stoicescu, spune că nu contează modelul aeronavei, însă este o condiţie ca acestea să fie aibă instalat sistemul de urmărire. Şi pilotul Valentin Ialomiţeanu spune că acest model este unul sigur.

 

UPDATE 13:40  VIDEO Resturi ale aeronavei şi fragmente umane, găsite în mare/ Câţiva  pescari au relatat că au auzit două explozii

Un oficial local a declarat pentru site-ul News.Detik.com că aeronava s-a prăbuşit în Marea Java, în apropierea Insulelor Seribu (Kepulauan).

Resturi ale aeronavei şi fragmente umane au fost descoperite în mare de o navă a Pazei de Coastă din Indonezia.

Şeful secţiei guvernamentale Thousand Islands, Surahman, care participă la căutări, a relatat că pescarii din Thousand Islands au auzit două explozii. „Au fost pescari care au auzit explozia de două ori”, a spus Surahman când a fost intervievat la Kompas TV, sâmbătă (01.09.2021).

 

 

 

 

 

UPDATE: Datele zborului 

  • Tip de aeronavă Boeing 737-500, PK-CLC
  • Decolare: 7.36 UTC
  • Cea mai înaltă altitudine atinsă 3322 metri
  • Ultima altitudine înregistrată  76 m 

Potrivit Airlive.net în avion erau 4 însoţitori de zbor, doi piloţi, în total 62 de persoane la bord. Bagajele cântăreau 500 de kg. Pe lista pagaserilor erau 46 de adulţi, 7 copii, 3 bebeluşi.

UPDATE Primele resturi găsite de echipa de salvare în golful Jakarta, încă nu au confirmat că aparţin Boeing 737-500.

UPDATE: Avionul transporta 56 de pasageri, inclusiv şapte copii, a raportat Metro TV.

Autorităţile aeronautice din Indonezia au anunţat, sâmbătă, că au pierdut contactul cu un avion de pasageri de tip Boeing care efectua o cursă internă.

Avionul de pasageri de tip Boeing 737-500 a dispărut la scurt timp după decolarea din Jakarta. Aeronava efectua o cursă spre oraşul indonezian Pontianak, conform site-ului de profil FlightRadar24.

Avionul aparţine companiei aeriene Sriwijaya Air.

Autorităţile indoneziene au anunţat, potrivit agenţiei Bloomberg, că au pierdut contactul cu piloţii aeronavei. Au fost declanşate operaţiunile de căutare şi salvare.

Conform site-ului FlightRadar24, înainte de a dispărea, avionul a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut, la patru minute după decolare.

Seiwijaya Air este al treilea cel mai important operator indonezian, cu o flota de 30 de avioane. A fost fondata in 2003 si zboara catre 25 de destinatii. De-a lungul timpului au mai trecut prin 4 incidente aviatice, insa toate considerate minore.

Ştire în curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici