- Home
- Externe
- NEW YORK, (01.06.2014, 12:05)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NSA adună milioane de imagini de pe Internet pentru a le folosi în programe de recunoaştere facială
Agenţia Naţională de Securitate (NSA) strânge un număr uriaş de imagini din comunicaţiile pe care le interceptează prin intermediul operaţiunilor sale de supraveghere pentru a le folosi în programe sofisticate de recunoaştere facială, relatează New York Times, în ediţia electronică.
Urmărește
2313 afișări
NSA adună milioane de imagini de pe Internet pentru a le folosi în programe de recunoaştere facială
Încrederea agenţiei în tehnologia de recunoaştere facială a crescut în mod semnificativ în ultimii patru ani, în timp ce NSA s-a îndreptat către noi software pentru a exploata numeroasele imagini incluse în email-uri, mesaje telefonice, reţele de socializare, videoconferinţe sau alte comunicaţii, potrivit unor documente secrete.
Agenţia interceptează "milioane de imagini pe zi" care se traduc într-un "extraordinar potenţial neexploatat", potrivit documentelor din 2011 obţinute de fostul consultant Edward Snowden. În timp ce altădată se concentra pe comunicaţii scrise şi verbale, NSA ia acum în considerare imaginile faciale, amprentele sau alte elemente de identificare la fel de importante pentru misiunea sa de urmărire a suspecţilor de terorism şi a altor ţinte ale serviciilor de informaţii, arată documentele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
Guatemala este dispusă să accepte deportaţii din America Centrală propuşi de Trump - surse Reuters
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
O prezentare Power Point a NSA din 2011, de exemplu, arată câteva fotografii cu un bărbat neidentificat - uneori cu barbă, alteori ras - în diferite cadre, alături de peste 20 de seturi de informaţii despre el, cum ar fi dacă a fost pe lista intedicţiilor de zbor a Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor, statusul paşaportului sau al vizei sale, asociaţi cunoscuţi sau suspectaţi de legături teroriste şi comentarii despre el făcute de informatorii agenţiilor de informaţii americane.
Nu se ştie cu exactitate câte persoane din lume şi câţi americani ar fi fost vizaţi de aceste tehnici. Nici legile federale şi nici cele la nivel de stat nu ofeoră protecţie specifică pentru imaginile faciale. Având în vedere misiunile NSA de informaţii externe, multe dintre aceste imagini ar implica persoane din afara Statelor Unite ale căror date au fost adunate prin conectări la cablurile de transport, noduri de Internet şi transmisiuni prin satelit.
Deoarece agenţia consideră imaginile o formă de conţinut de comunicare, NSA ar trebui să ceară aprobarea unui tribunal pentru imaginile americanilor colectate prin programele sale de supraveghere, la fel ca pentru citirea email-urilor lor sau interceptarea conversaţiilor telefonice, potrivit unei purtătoare de cuvânt a NSA. Comunicaţiile internaţionale în care un american ar putea trimite o imagine cuiva urmărit de agenţie peste graniţă ar putea fi scutite de aceste prevederi.
Apărătorii libertăţilor civile şi alţi critici sunt îngrijoraţi că îmbunătăţirea tehnologiei, folosită de guvern şi industrie, ar putea afecta viaţa privată. "Recunoaşterea facială poate fi foarte invazivă", a declarat Alessandro Acquisti, cercetător în tehnologia recunoaşterii faciale la Carnegie Mellon University. "Încă sunt limitări tehnice în această privinţă, dar puterea folosirii computerelor creşte, bazele de date cresc, iar algoritmii continuă să se îmbunătăţească".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: NSA a publicat un e-mail al lui Snowden pentru a respinge spusele sale despre alertarea superiorilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Felicitările de Crăciun au devenit o parte esențială a spiritului vesel din perioada sărbătorilor. Care este istoria acestora
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:03
-
astăzi, 18:30