O companie de Tech din China, prinsă în fapt: spiona 2.4 milioane de oameni. Ce s-a întâmplat cu datele acestora

  • O companie de tech din China a fost prinsă cu o bază de date despre 2.4 milioane de oameni
  • Internet 2.0, o firmă de cybersecurity din Australia, a recuperat datele
  • Acestea includeau politicieni precum prim ministrul Boris Johnson, familia regală şi celebrităţi
Urmărește
1464 afișări
Imaginea articolului O companie de Tech din China, prinsă în fapt: spiona 2.4 milioane de oameni. Ce s-a întâmplat cu datele acestora

O compania de Tech din China, prinsă în fapt: spiona 2.4 milioane de oameni

Zhenhua Data, o companie din oraşul Shenzhen, este acuzată că a alcătuit o bază de date masivă cu informaţii despre 2.5 milioane de oameni. Este vorba de datele personale ale acestora, bazate în primul rând pe informaţii publice precum cele de pe reţelele de socializare.

O anchetă The Guardian dezvăluie că firma de consultanţă cibernetică Internet 2.0 din Australia a reuşit să recupereze 10% din date. Reprezentanţii Zhenhua Data au negat. "Toate datele noastre sunt cele publice de pe internet. Nu le colectăm. Nu există o astfel de bază de date. Suntem o companie privată. Clienţii noştri sunt organizaţii de cercetare şi afaceri" spune Sun, şefa companiei.
 
Americanul Christopher Balding este cel care a pus mâna pe informaţie şi a trimis-o mai departe către Internet 2.0. A urmat o investigaţie de 18 luni care a confirmat informaţia. Balding spune că este o dovadă a autoritarismului Partidului Comunist din China şi a spionajului acestuia. Baza de date nu este însă doar o colecţie de informaţii.
 
  • „A fost alcătuită din nenumărate surse şi este extrem de complexă folosind limbaj avansat, ţintire şi clasificare. De la politicieni la crimă organizată, la tehnologie şi academicieni" spune Christopher Balding.

 

  • „Poate că vă gândiţi că informaţiile din spaţiul public nu reprezintă ceva major. Dar poţi afla foarte multe despre o persoană, poţi creiona o imagine a unei persoane când aduni date din diferite surse. Iar unele date pe care le strâng poate că încalcă legile confidenţialităţii”, spune Sharri Markson, Sky News Australia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici