O ţară a tras cu o rachetă Patriot de 3 milioane de dolari pentru a distruge o dronă de 200 de dolari. General: Nu ştiu dacă a fost un schimb economic bun | VIDEO

Un aliat al SUA a tras cu o rachetă sol-aer Patriot, în valoare de 3 milioane de dolari, pentru a doborî o dronă care costă 200 de dolari, a anunţat generalul David Perkins, la simpozionul Global Force, organizat de armata americană.

Urmărește
62974 afișări
Imaginea articolului O ţară a tras cu o rachetă Patriot de 3 milioane de dolari pentru a distruge o dronă de 200 de dolari. General: Nu ştiu dacă a fost un schimb economic bun | VIDEO

O ţară a tras cu o rachetă Patriot de 3 milioane de dolari pentru a distruge o dronă de 200 de dolari. Motivul e INCREDIBIL. General: Nu ştiu dacă a fost un schimb economic bun

Nu a fost vorba de un exerciţiu militar, potrivit publicaţiei Futurism. „Avem un aliat foarte apropiat care s-a confruntat cu un adversar care folosea un mic quadrocopter (n.e. - dronă cu patru elice). L-au doborât cu o rachetă Patriot”, a spus Perkins, fără a da numele ţării. „Nu ştiu dacă a fost un schimb economic bun”, a adăugat generalul.

O rachetă Patriot poate lovi ţinte aflate la mare distanţă şi la orice altitudine. Capabilă să atingă viteze peste nivelul Mach 2 (aprox. 2450 km/h), racheta este produsă de companiile americane Lockheed Martin şi Raytheon. O Unitate costă în jur de 3 milioane de dolari. Drona implicată era un model care se găseşte pe Amazon şi costă în jur de 200 de dolari, potrivit militarului american. Aceasta este capabilă să atingă o viteză maximă de 80 km/h.

Drone de mici dimensiuni au mai fost folosite în trecut pentru a ataca baze sau poziţii inamice. Potrivit lui Perkins, aliatul SUA nu a vrut să rişte şi a răspuns la ameninţare folosind o rachetă scumpă şi foarte performantă.

România se numără printre ţările care au achiziţionat sisteme Patriot de la americani. „Cele patru instalaţii militare urmează să intre în dotarea Forţelor Aeriene Române începând cu a doua parte a anului 2019, primul sistem fiind planificat pentru operaţionalizare la jumătatea anului 2020”, a anunţat, în luna noiembrie a acestui an, fostul ministru al Apărării Mihai Fifor. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici