- Home
- Externe
- MOSCOVA, (24.04.2017, 20:04)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial din Ministerul rus de Externe: Teroriştii din Siria pot să producă ARME CHIMICE sau le pot lua din depozitele existente în Libia şi Irak
Teroriştii din Siria au capacitatea să producă arme chimice sau le pot aduce din state precum Libia şi Irak, a declarat luni Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe, relatează site-ul agenţiei Tass.
Urmărește
790 afișări
Oficial din Ministerul rus de Externe: Teroriştii din Siria pot să producă arme chimice sau le pot lua din Libia şi Irak
"Teroriştii din Siria au arme chimice, iar partenerii noştri vestici cunosc acest lucru. Potrivit informaţiilor noastre, teroriştii au gaz muştar. Ni se spune că nu pot deţine şi gaz sarin, dar ar fi mai bine să ne abţinem de la astfel de afirmaţii fără echivoc. În realitate, situaţia arată diferit", a declarat Mihail Ulianov.
Ulianov a prezentat mai multe posibilităţi privind modul în care teroriştii din Siria ar putea obţine gazul sarin.
"În primul rând, îl pot produce. Este cunoscut faptul că au echipamentul şi expertiza necesare. Au chimişti foarte buni, care s-au pregătit la universităţi din Vest. Mai sunt două posibilităţi. Un depozit libian în care se aflau 720 de tone de arme chimice s-a aflat pentru mult timp în afara controlului Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice. Ultima oară când experţii au vizitat această unitate, s-a descoperit că au rămas doar 500 de tone. Aşa că 220 de tone au dispărut - s-au evaporat sau au ajuns pe mâinile teroriştilor, în alte ţări din Orientul Mijlociu, inclusiv Siria", a spus diplomatul rus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Mihail Ulianov a subliniat că Irakul este o sursă mai probabilă pentru obţinerea armelor chimice şi a dat de înţeles că Moscova nu are încredere în operaţiunea americanilor de distrugere a armelor chimice în Irak.
"După invadarea Irakului, SUA şi Marea Britanie au preluat controlul asupra unui depozit de arme chimice vechi care aparţineau regimului lui Saddam Hussein. Potrivit declaraţiilor americanilor, o parte din acest stoc a fost eliminat la faţa locului, iar o altă parte a fost scoasă din ţară. Acea operaţiune a fost însoţită de încălcări brutale ale Convenţiei privind armele chimice. Eliminarea armelor chimice este permisă numai sub supravegherea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice. Nu avem nicio dovadă că nu au fost eliminate toate armele chimice, iar o investigaţie în acest sens a fost evitată de către partenerii vestici", a conchis Ulianov.
În data de 4 aprilie, un presupus atac chimic desfăşurat în provincia siriană Idlib a ucis 90 de persoane, între care 30 de copii. Administraţia Donald Trump şi alte naţiuni susţin că regimul de la Damasc este responsabil pentru acest incident. În replică, armata americană a lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria.
Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a anunţat că, în urma rezultatelor unor teste "incontestabile", s-a stabilit că în cadrul atacului cu arme chimice din Siria a fost folosit gaz sarin sau o substanţă chimică asemănătoare.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant).
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe