- Home
- Externe
- WASHINGTON, (08.08.2023, 16:09)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficiali occidentali, sceptici privind eficienţa contraofensivei Ucrainei
Mai mulţi oficiali occidentali, în principal din Statele Unite, exprimă scepticism privind eficienţa contraofensivei Ucrainei, aflată în curs deja de câteva săptămâni, deşi Administraţia Volodimir Zelenski susţine că va avea succes.
Urmărește
994 afișări
Sursa: Hepta/Mediafax Foto
Oficiali citaţi de postul de televiziune CNN sunt sceptici că armata ucraineană are capacitatea de a recăpăta controlul asupra teritoriilor din sud-estul Ucrainei ocupate de armata rusă. "Rămâne să vedem în următoarele câteva săptămâni dacă există vreo şansă de a face anumite progrese. Dar cred că este extrem de improbabil ca ucrainenii să înregistreze progrese care să modifice balanţa conflictului", afirmă un diplomat occidental, sub protecţia anonimatului, potrivit CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Evaluările noastre sunt sumbre şi ne amintesc de provocările cu care se confruntă. Aceasta este cea mai dificilă perioadă a războiului", declară congresmanul democrat american Mike Quigley.
"Ruşii au mai multe linii de apărare, iar forţele ucrainene nu au depăşit nici măcar prima linie. Chiar dacă vor continua să lupte în următoarele săptămâni, dacă nu au reuşit să avanseze în aceste ultimele şapte-opt săptămâni, care este probabilitatea de a face brusc acest lucru, cu forţe mai puţine? Condiţiile sunt foarte grele", atrage atenţia un alt diplomat occidental.
"Recunoaştem cu toţii că ofensiva merge mai greu şi mai lent decât ar vrea toată lumea, inclusiv ucrainenii, dar încă credem să există timp şi spaţiu pentru a face progrese", afirmă un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei de la Washington.
Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Europeană oferă sprijin militar masiv Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă. Naţiunile occidentale şi Ucraina au preferat să nu negocieze cu Rusia, argumentând că trebuie create condiţii favorabile pentru Kiev în scopul lansării la un moment dat a contactelor pentru o soluţie diplomatică.
Administraţia Volodimir Zelenski susţine constant că forţele militare ucrainene avansează în contraofensivă, dar câştigurile teritoriale au fost modeste. Generalul Valerii Zalujnii, şeful Statului Major al armatei ucrainene, a anunţat luni că forţele militare ucrainene intenţionează să creeze condiţiile pentru a avansa pe frontul din sudul ţării. "Rusia efectuează acţiuni de atac în mai multe direcţii, dar nu are succes", a susţinut oficialul militar ucrainean într-o discuţie cu şeful Statului Major Interarme din SUA, generalul Mark Milley.
În iulie, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că forţele militare ucrainene nu pot avansa pentru că nu primesc rapid armament din Occident. "Noi am vrut să lasăm contraofensiva în primăvară, dar nu am lansat-o. Nu am avut suficientă muniţie, armament, nu am avut grupuri de luptă pregătite suficient pentru aceste tipuri de armament", a declarat Zelenski la Forumul de Securitate al Institutului Aspen.
Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a criticat atitudinea preşedintelui Volodimir Zelenski, cerându-i să manifeste "recunoştinţă" pentru armamentul primit de Ucraina din Occident. "Există o uşoară atenţionare din acest punct de vedere, fie că ne convine, fie că nu ne convine, oamenii vor să vadă recunoştinţă (...)", i-a transmis Wallace lui Zelenski în iulie, în contextul solicitărilor insistente ale Kievului privind primirea de armament.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe