- Home
- Externe
- WASHINGTON, (19.04.2018, 19:42)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficiali SUA: Bombardamentele efectuate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa asupra Siriei au avut impact limitat, regimul încă are arme chimice
Bombardamentele efectuate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au avut doar un impact limitat asupra stocurilor de arme chimice ale Siriei, astfel că Administraţia Bashar al-Assad are capacitatea de a comite noi atacuri neconvenţionale, afirmă oficiali americani citaţi de agenţia Reuters.
Urmărește
9275 afișări
Oficiali SUA: Bombardamentele efectuate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa asupra Siriei au avut impact limitat, regimul încă are arme chimice
Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au lansat pe 14 aprilie bombardamente în Siria, vizând laboratoare de fabricare a armelor chimice şi depozite de armament. Bombardamentele au fost lansate după un atac chimic comis la periferia Damascului şi atribuit regimului Bashar al-Assad, care a negat orice implicare.
Administraţia Donald Trump, premierul britanic Theresa May şi preşedintele francez Emmanuel Macron au argumentat că operaţiunea militară, condamnată dur de Rusia, a fost necesară pentru a împiedica noi atacuri chimice în Siria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
După evaluarea rezultatelor operaţiunii, oficiali americani au explicat că bombardamentele au avut efecte, în special asupra complexului din Barzah, constatând însă că numeroase arme chimice erau stocate în alte baze. Programul chimic sirian este "suficient de bun pentru a fi utilizat în funcţie de necesităţile regimului Bashar al-Assad", a declarat un oficial american citat de Reuters.
Alţi oficiali americani au confirmat, tot sub protecţia anonimatului, că armamentul chimic sirian este distribuit în mai multe baze din Siria, nu doar în cele trei obiective atacate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa.
Potrivit informaţiilor obţinute de serviciile secrete americane, unele substanţe chimice de uz militar sunt stocate şi în imobile civile.
Pentagon: Bombardamentele efectuate în Siria au fost un succes, nu au existat victime civile
Bombardamentele efectuate în Siria au fost un succes, nu au existat victime civile şi nu sunt indicii că regimul Bashar al-Assad ar pregăti noi atacuri chimice, a declarat joi seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.
Faptul că nu au existat victime civile reprezintă o dovadă că armamentul american este foarte precis, a declarat Dana W. White, citată de agenţia Associated Press.
Reprezentantul Pentagonului a contestat anunţul Rusiei că unele rachete lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa ar fi fost doborâte.
Generalul american Kenneth McKenzie a declarat că este încrezător, dar nu sută la sută sigur, că în bazele militare atacate erau substanţe chimice de uz militar, probabil clor şi gaz sarin.
Dana White a subliniat că nu există indicii că regimul Bashar al-Assad ar pregăti noi atacuri chimice.
Bombardamentele lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa au fost efectuate după un atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Rusia susţine că atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare menită să fie pretext pentru operaţiuni militare.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Marea Britanie a funcţionat de luni până joi fără să ardă cărbune pentru a produce energie electrică, pentru prima dată în istorie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe