OMS se aşteaptă la apariţia mai multor cazuri de variola maimuţei la nivel mondial / "Informaţiile disponibile sugerează că transmiterea de la om la om are loc în rândul persoanelor aflate în contact fizic apropiat"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că se aşteaptă să identifice mai multe cazuri de variola maimuţei pe măsură ce extinde supravegherea în ţările în care boala nu este întâlnită în mod obişnuit.

Urmărește
1612 afișări
Imaginea articolului OMS se aşteaptă la apariţia mai multor cazuri de variola maimuţei la nivel mondial / "Informaţiile disponibile sugerează că transmiterea de la om la om are loc în rândul persoanelor aflate în contact fizic apropiat"

OMS se aşteaptă la apariţia mai multor cazuri de variola maimuţei la nivel mondial

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că se aşteaptă să identifice mai multe cazuri de variolă a maimuţei pe măsură ce extinde supravegherea în ţările în care boala nu este întâlnită în mod obişnuit.

92 de cazuri confirmate şi 28 de cazuri suspecte de variolă au fost raportate din 12 state membre care nu sunt endemice pentru acest virus, a declarat agenţia ONU, adăugând că va oferi în zilele următoare orientări şi recomandări suplimentare pentru ţări cu privire la modul în care să atenueze răspândirea variolei.

"Informaţiile disponibile sugerează că transmiterea de la om la om are loc în rândul persoanelor aflate în contact fizic apropiat cu cazuri care sunt simptomatice", a precizat agenţia.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă care este de obicei uşoară şi este endemică în unele părţi din Africa de Vest şi Centrală. Se răspândeşte prin contact apropiat, astfel încât poate fi relativ uşor de stăpânit prin măsuri precum autoizolarea şi igiena.

"Ceea ce pare să se întâmple acum este că a ajuns în populaţie sub formă sexuală, sub formă genitală, şi se răspândeşte ca şi infecţiile cu transmitere sexuală, ceea ce a amplificat transmiterea sa în întreaga lume", a declarat pentru Reuters David Heymann, oficial al OMS, specialist în boli infecţioase.

El a subliniat că epidemia nu seamănă cu primele zile ale pandemiei COVID-19, deoarece nu se transmite la fel de uşor. Cei care suspectează că ar fi putut fi expuşi sau care prezintă simptome, inclusiv erupţii cutanate accidentate şi febră, ar trebui să evite contactul apropiat cu alte persoane, a spus el.

"Există vaccinuri disponibile, dar cel mai important mesaj este că vă puteţi proteja", a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici