OMS: Măştile de pânză sunt eficiente şi în faţa noilor variante de coronavirus: Modul de transmitere este acelaşi

  • OMS: Măştile de pânză sunt la fel de eficiente şi în faţa noilor variante ale coronavirusului, deoarece modul de transmitere este acelaşi.
  • OMS: Măştile de pânză non-chirurgicale pot fi folosite de toate persoanele cu vârsta sub 60 de ani care nu au anumite probleme de sănătate.
  • Germania şi Austria au impus regula de purtare a măşti medicale (chirurgicale sau FFP2) în magazine şi mijloacele de transport
Urmărește
2285 afișări
Imaginea articolului OMS:  Măştile de pânză sunt eficiente şi în faţa noilor variante de coronavirus: Modul de transmitere este acelaşi

OMS: Măştile de pânză sunt eficiente şi în faţa noilor variante de coronavirus: Modul de transmitere este acelaşi

Măştile de pânză sunt la fel de eficiente şi în faţa noilor variante ale coronavirusului, deoarece modul de transmitere este acelaşi, a declarat OMS vineri 22 ianuarie, care nu intenţionează să-şi schimbe recomandările, notează Le Figaro.
 
Măştile de pânză non-chirurgicale pot fi folosite de toate persoanele cu vârsta sub 60 de ani care nu au anumite probleme de sănătate,” a precizat directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove,
 
„În zonele în care circulă virusul, ar trebui purtate măşti atunci când oamenii sunt înghesuiţi şi devine imposibil să stai la cel puţin un metru distanţă unul de celălalt, precum şi în încăperi mici sau slab ventilate,” a adăugat ea.
 
Germania şi Austria tocmai au impus regula de purtare a măşti medicale (chirurgicale sau FFP2) în magazine şi mijloacele de transport. Guvernul francez, la rândul său, solicită să nu se mai folosească anumite măşti textile, inclusiv cele făcute în casă, deoarece consideră că nu sunt suficient de filtrante în faţa noilor mutaţii, mai contagioase, ale coronavirusului. 
 
„Ţările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare,” a mai spus Maria Van Kerkhove. 
 
Dar chiar şi în cazul variantelor care pot fi mai contagioase, „nu avem nicio indicaţie care să sugereze că modul de transmitere s-ar fi schimbat,” a argumentat reprezentanta OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici