- Home
- Externe
- MADRID, (14.06.2013, 07:07)
- Stefan Costin Anghel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ONU: Campania electorală din Iran nu a fost ”liberă şi echitabilă”
Raportorul special al Naţiunilor Unite privind Drepturile Omului în Iran, Ahmed Shaheed, a declarat joi că mediul politic din ţară nu îi permite să califice alegerile prezidenţiale, prevăzute pentru vineri, drept "libere şi echitabile".
Urmărește
148 afișări
ONU: Campania electorală din Iran nu a fost ”liberă şi echitabilă” (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Mai mulţi oficiali importanţi nu s-au putut prezenta la alegeri" a subliniat el într-un interviu acordat AFP, la Madrid, unde participă la cel de-al cincilea Congres Mondial împotriva pedepsei cu moartea.
"Unele partide au fost interzise, foşti conducători sunt în închisoare: toate acestea privează oamenii de spaţiul necesar pentru a organiza alegeri libere şi echitabile", a adăugat el.
Ahmed Shaheed a condamnat în martie valul de arestări ale jurnaliştilor din Iran, văzând în aceasta expresia unei represiuni tot mai amplificate în ceea ce priveşte mass-media, în vederea alegerilor de vineri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"Sunt convins că plângerile sunt justificate, după cum au demonstrat evenimentele", a afirmat el joi.
"Descalificarea în masă a candidaţilor, îndeosebi din raţiuni lipsite de transparenţă şi care par mai curând iraţionale, încalcă dreptul de participare la viaţa politică", a adăugat el.
"Alegerile nu sunt libere şi echitabile doar prin faptul că votul nu este trucat, ci dacă atmosfera generală din timpul campaniei le permite persoanelor să se exprime", a specificat raportorul special.
Reformatorii doresc să se revanşeze, vineri, în cadrul alegerilor prezidenţiale iranieine, la patru ani după victoria contestată a lui Mahmoud Ahmadinejad, care a reuşit "uniunea sacră" cu moderaţii, confruntându-se cu o tabără conservatoare subminată de diviziuni.
Dintre cei şase candidaţi aflaţi încă în cursă, trei sunt conservatori: fostul şef al diplomaţiei, Ali Akbar Velayati, primarul Teheranului Mohammad Bagher Ghaliba şi negociatorul şef în dosarul nuclear, Said Jalili.
Campania a luat sfârşit joi la ora locală 08.00 (06.30 ora României), însă tratativele continuă în culise, pentru a încerca să-l oprească pe moderatul Hassan Rohani să rămână în cursă până la 21 iunie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe