Opoziţia din Venezuela fierbe. Proteste organizate împotriva victoriei lui Nicolas Maduro

  • Opoziţia politică din Venezuela şi susţinătorii săi s-au adunat sâmbătă în oraşe din întreaga ţară pentru a protesta împotriva victoriei declarate a lui Nicolas Maduro.
  • Opoziţia din Venezuela susţine că deţine dovezi care îl declară pe candidatul lor, Edmundo Gonzalez, drept câştigător al scrutinului electoral de acum trei săptămâni.
Urmărește
458 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Venezuela fierbe. Proteste organizate împotriva victoriei lui  Nicolas Maduro

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Susţinătorii opoziţiei s-au adunat în Venezuela pentru a protesta împotriva victoriei contestate a lui Nicolas Maduro în alegerile prezidenţiale de luna trecută, scrie BBC.

Opoziţia, condusă de fostul deputat Maria Corina Machado, susţine că în urma numărării a 83% din voturile exprimate, Edmundo Gonzalez, contracandidatul lui Maduro, ar fi obţinut un sprijin de 67%.

În oraşele din întreaga ţară, venezuelenii au ieşit în stradă. În Maracaibo, oraşul din nord-vest al Venezuelei, sute de persoane s-au strâns să protesteze încă de sâmbătă dimineaţă.

În capitala Caracas, mii de persoane s-au adunat în partea de est a oraşului, de-a lungul arterei principale.

Multe ţări occidentale au solicitat publicarea integrală a rezultatelor, în timp ce Rusia, China şi alţii l-au felicitat pe Maduro pentru victoria sa, scrie Reuters.

Pe de altă parte, SUA s-au declarat îngrijorate de modul în care scrutinul din Venezuela s-a finalizat, afirmând că nu recunoaşte victoria lui Maduro, ci a contracandidatului său.

Comisia electorală, controlată de aliaţi ai lui Maduro, a refuzat să publice rezultate detaliate, dar a declarat că acesta a câştigat cu 52% din voturi la alegerile organizate în 28 iulie. Observatorii independenţi au declarat că alegerile au fost lipsite de transparenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici