Opoziţia republicană din SUA vrea verificarea procurorilor care îl anchetează pe Trump

Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, a anunţat sâmbătă că va organiza o investigaţie a Congresului în cazul procurorilor care îl anchetează pe fostul preşedinte Donald Trump, după ce acesta a afirmat că se aşteaptă să fie arestat preventiv.

1762 afișări
Imaginea articolului Opoziţia republicană din SUA vrea verificarea procurorilor care îl anchetează pe Trump

Sursa foto: Profimedia

"Este vorba de un revoltător abuz de putere, de continuarea acţiunilor de răzbunare politică împotriva preşedintelui Trump", a declarat Kevin McCarthy, citat de site-ul Axios.com.

"Le cer comisiilor de profil să investigheze imediat dacă sunt folosite fonduri federale pentru subminarea democraţiei noastre prin interferenţe în alegeri cu acţiuni de investigare motivate politic", a precizat preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Kevin McCarthy a primit susţinere din partea mai multor congresmeni republicani, printre care Chip Roy şi Marjorie Taylor Greene.

Însă membri ai Partidului Democrat l-au acuzat imediat pe Kevin McCarthy că ar comite el abuz de putere prin folosirea fondurilor federale pentru anchete împotriva procurorilor locali. "Omul care a creat o comisie pentru a verifica presupusa utilizare ca instrumente a agenţiilor guvernamentale îşi foloseşte acum prerogativele pentru oprirea unei investigaţii împotriva şefului său", a afirmat congresmanul democrat Eric Swalwell.

Opoziţia republicană din SUA a lansat o serie de investigaţii parlamentare împotriva agenţiilor guvernamentale acuzate că ar utiliza resurse bugetare federale pentru acţiuni împoriva Partidului Republican.

Trump afirmă că procurorii din New York pregătesc arestarea sa

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat sâmbătă că ar putea fi plasat în arest preventiv peste câteva zile, într-o investigaţie a procurorilor din New York. Trump le-a cerut simpatizanţilor să organizeze proteste.

Donald Trump a declarat, fără a prezenta dovezi, că "informaţii transmise ilegal" de persoane din cadrul Parchetului din Manhattan (New York) indică faptul că va fi arestat. Nu a oferit detalii despre acuzaţii. "Informaţii transmise ilegal de Parchetul corupt şi puternic subordonat politic din Manhattan indică faptul că, deşi nu poate fi demonstrată nicio infracţiune, candidatul republican favorit la distanţă mare şi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii va fi arestat marţea viitoare", a afirmat Trump, potrivit agenţiei Reuters, într-un mesaj postat pe platforma online Truth Social.

Procurorul Alvin Bragg, din Manhattan, a început recent prezentarea dovezilor într-o anchetă privind o plată de 130.000 de dolari efectuată de Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford (care are pseudonimul de scenă Stormy Daniels), în campania electorală din 2016. Actriţa a susţinut că a avut o relaţie cu Donald Trump în urmă cu zece ani, dar Trump a negat acest lucru.

Avocatul Michael Cohen a pledat vinovat în 2018 pentru acuzaţii privind încălcarea legislaţiei electorale, parţial şi în cazul plăţilor făcute către actriţa Stormy Daniels, şi a fost condamnat la trei ani de închisoare.

După declaraţiile lui Trump privind presupusul plan de a fi arestat, echipa fostului preşedinte a transmis că nu a primit nicio notificare din partea procurorilor.

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, s-a înscris în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici