Opoziţia siriană cere Statelor Unite armament pentru a lupta contra regimului Bashar al-Assad

Liderul Consiliului Naţional Sirian, principalul organism al opoziţiei, a cerut Statelor Unite "arme eficiente" pentru a putea câştiga războiul contra regimului Bashar al-Assad.

204 afișări
Imaginea articolului Opoziţia siriană cere Statelor Unite armament pentru a lupta contra regimului Bashar al-Assad

Opoziţia siriană cere Statelor Unite armament pentru a lupta contra regimului Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceste arme ar permite forţelor opoziţiei siriene să facă faţă atacurilor, inclusiv raidurilor aeriene, şi ar schimba echilibrul forţelor pe teren", a declarat Ahmed Jarba la Washington.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, probabil se va întâlni cu Ahmad Jarba în cursul vizitei acestuia la Washington, a declarat marţi un oficial american.

Administraţia Barack Obama a conferit luni statutul de misiune diplomatică străină biroului opoziţiei siriene din Statele Unite.

Liderul Coaliţiei Naţionale Siriene, Ahmad Jarba, va fi însoţit la Washington de generalul Abdelilah al-Bashir, liderul Armatei Siriene Libere (ASL), o grupare a opoziţiei siriene. Ahmad Jarba se va întâlni şi cu secretarul de Stat american John Kerry, cu Susan Rice, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, şi cu membri ai Congresului.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict armat între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate ale regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este estimat la circa 150.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici