Pană de curent uriaşă. Sunt afectate Muntenegru, Bosnia, Albania şi coasta Adriatică a Croaţiei

  • O pană uriaşă de curent a afectat mai multe ţări din regiunea balcanică.
  • Este vorba despre Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania şi coasta Adriatică a Croaţiei.
  • Motivul nu este cunoscut, dar este posibil să aibă legătură cu temperaturile foarte ridicate.
1246 afișări
Imaginea articolului Pană de curent uriaşă. Sunt afectate Muntenegru, Bosnia, Albania şi coasta Adriatică a Croaţiei

Incidentul s-a produs vineri. Zonele afectate de pana de curent se confruntă cu un val de căldură, cu temperaturi în jur de 40 de grade Celsius.

Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina şi cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croaţiei, au suferit vineri o întrerupere majoră a energiei electrice, a anunţat distribuitorului CEDIS din Muntenegru, potrivit Reuters.

„Aproape întreaga zonă a Muntenegrului este fără curent din cauza întreruperilor din reţea”, a transmis CEDIS pe Facebook.

Compania de energie electrică HEP din Croaţia a declarat că problema a fost cauzată de „o tulburare internaţională care a afectat mai multe ţări”.

„Operatorul croat de sistem de transport efectuează o analiză cu operatorii de sistem din ţările vecine pentru a determina cauza”, a comunicat compania.

În numeroase oraşe croate, semafoarele s-au oprit şi peste tot se aud sirenele ambulanţelor, relatează martorii. Televiziunea albaneză Top Channel a declarat că mai multe oraşe, inclusiv capitala Tirana, nu au curent electric. Televiziunea a citat surse care spun că un echipament defect din Muntenegru a provocat întreruperea curentului în întreaga regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici