Panică în mulţime, în timpul unei ceremonii la Amsterdam
Mai multe persoane au fost rănite şi doi bărbaţi au fost arestaţi, în urma unei mişcări de panică marţi, în timpul unei ceremonii de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial la Amsterdam, a anunţat primarul oraşului.
Panică în mulţime, în timpul unei ceremonii la Amsterdam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Din cauza unui strigăt venind din public, oamenii au fost cuprinşi de panică, urmarea fiind că majoritatea dintre ei s-au pus în mişcare şi că mai mulţi oameni au fost răniţi", a declarat primarul din Amsterdam, Lodewijk Asscher, în timpul unei conferinţe de presă organizate în urma incidentului.
"Un bărbat care părea să fie un evreu ortodox" şi care a "ridicat mâinile" a scos "un strigăt foarte lung" la ora locală 20.01 (21.01, ora României), potrivit comandantului de poliţie din Amsterdam, Bernard Welten.
Mai multe persoane din mulţime au strigat atunci: "O bombă, o bombă, să fugim!", potrivit aceleiaşi surse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
Bărbatul care a provocat mişcarea de panică, un locuitor din Amsterdam în vârstă de 39 de ani, cunoscut serviciilor de poliţie în special pentru furt şi trafic de droguri, a fost arestat, a declarat Welten.
Un alt bărbat a fost arestat de poliţie pentru că a lăsat o valiză în mijlocul mulţimii, ceea ce putea duce la suspiciunea că ar fi vorba despre o valiză-capcană. El a fost eliberat după ce s-a descoperit că şi el a fost cuprins de panică şi şi-a părăsit pur şi simplu bagajul din acest motiv.
Persoanele rănite în timpul incidentului au suferit în principal răni uşoare, a precizat Welten.
Regina Beatrix, mai mulţi membri ai familiei regale, precum şi prim-ministrul demisionar olandez, Jan Peter Balkenende, asistau la ceremonie. Nici unul dintre ei nu a fost rănit.
Ceremonia a putut să fie continuată după ce un anunţ a fost făcut către mulţime: "Cineva este bolnav şi urmează să primească îngrijiri medicale".
Măsurile de securitate luate în timpul evenimentului au fost importante, în urma unui atac eşuat care a vizat familia regală la festivităţile consacrate Zilei Reginei în 2009.
La 30 aprilie 2009, la Apeldoorn, şapte persoane au fost ucise de un şofer care a intrat cu maşina în mulţime şi care a trecut la o mică distanţă de autobuzul în care se afla familia regală.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO