Papa Francisc a anunţat 21 de noi cardinali, punându-şi amprenta asupra viitorului Bisericii Catolice

Papa Francisc a anunţat duminică numirea a 21 de cardinali de rang înalt, punându-şi din nou amprenta asupra grupului care îi va alege într-o zi succesorul după moartea sau demisia sa.

Urmărește
748 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a anunţat 21 de noi cardinali, punându-şi amprenta asupra viitorului Bisericii Catolice

Papa Francisc a anunţat 21 de noi cardinali, punându-şi amprenta asupra viitorului Bisericii Catolice

Ceremonia de instalare a acestora, cunoscută sub numele de consistoriu, va avea loc pe 30 septembrie, a anunţat Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, în timpul rugăciunii de la prânz adresată pelerinilor şi turiştilor în Piaţa Sfântul Petru.
 
Va fi cel de-al nouălea consistoriu convocat de papă de la alegerea sa, în urmă cu 10 ani, ca primul suveran pontif din America Latină.
 
Noii cardinali provin din ţări precum Statele Unite, Italia, Argentina, Elveţia, Africa de Sud, Spania, Columbia, Sudanul de Sud, Hong Kong, Polonia, Malaezia, Tanzania şi Portugalia.
 
Optsprezece dintre cei 21 au sub 80 de ani şi vor putea intra într-un eventual conclav secret pentru a-l alege pe următorul papă. Aceştia sunt cunoscuţi sub numele de cardinali electori.
 
După consistoriul din septembrie, vor fi 137 de cardinali electori, aproximativ 73% dintre ei fiind aleşi de Papa Francisc. Acest lucru creşte posibilitatea ca următorul papă să împărtăşească viziunea sa asupra unei Biserici mai progresiste şi mai incluzive, scrie Reuters.
 
De asemenea, Francisc a crescut posibilitatea ca următorul papă să provină din Asia sau Africa, după ce a numit în mod constant cardinali electori de pe aceste continente şi a acordat mai puţină importanţă decât predecesorul său ţărilor din Europa.
 
Dacă papa va numi şi mai mulţi cardinali depinde de cât timp va trăi.
 
Papa Francisc a petrecut nouă zile în spital după ce a fost operat luna trecută de o hernie abdominală. Recuperarea sa decurge bine şi urmează să viziteze Portugalia între 2 şi 4 august şi Mongolia între 31 august şi 4 septembrie.
 
Ceilalţi trei noi cardinali, care au peste 80 de ani şi sunt prea bătrâni pentru a vota în cadrul unui conclav, au fost numiţi pentru a le mulţumi pentru serviciile lor îndelungate în slujba Bisericii.
 
Toţi cardinalii, indiferent de vârsta lor, au voie să ia parte la reuniunile pre-conclav, cunoscute sub numele de Congregaţii Generale, ceea ce le permite să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte tipul de persoană pe care cred că ar trebui să o aleagă cardinalii mai tineri.
 
Cardinalii se află pe locul al doilea după papă în ierarhia Bisericii şi sunt cei mai apropiaţi consilieri ai acestuia. Datorită puterii şi influenţei lor istorice, ei sunt încă numiţi prinţi ai Bisericii, deşi Francisc le-a spus să nu trăiască ca nişte regi şi să fie aproape de cei săraci.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici