Papa Francisc a oficiat o slujbă pe Muntele Sion, loc sacru pentru cele trei religii monoteiste. Un incendiu a avut loc într-o biserică din apropiere

Papa Francisc a încheiat, luni seară, vizita în Orientul Mijlociu, ultima etapă constând în oficierea unei slujbe în Biserica "Cina cea de Taină" de pe Muntele Sion, la Ierusalim, un loc sacru pentru creştinism, iudaism şi mahomedanism, un mic incendiu având loc într-o biserică din apropiere.

Urmărește
279 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a oficiat o slujbă pe Muntele Sion, loc sacru pentru cele trei religii monoteiste. Un incendiu a avut loc într-o biserică din apropiere

Papa Francisc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un incendiu provocat a vizat, în timpul vizitei Papei, o biserică romano-catolică situată în apropiere, relatează AFP. Informaţia a fost dezvăluită de fratele Nikodemus Schnabel, de la Biserica romano-catolică cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", situată pe Muntele Sion din Ierusalim. "Cineva a intrat în Biserică, a coborât în criptă, a luat o carte destinată pelerinilor şi i-a dat foc; de asemenea, au fost incendiate mai multe cruci", a explicat călugărul.

Suveranul Pontif a oficiat luni după-amiază o slujbă în Biserica "Cina cea de Taină", situată pe Muntele Sion, în ultima etapă a vizitei în Orientul Mijlociu.

Din raţiuni de precauţie, trei tineri evrei care erau în şcoala talmudică situată în apropierea bisericii au fost reţinuţi înaintea venirii Papei în acest loc sacru pentru mozaism, pentru creştinism şi pentru islam.

Potrivit tradiţiei creştine, în acest loc de pe Muntele Sion a avut loc Cine cea de Taină la care au participat Iisus Hristos şi cei 12 Apostoli, aceasta fiind originea Tainei Euharistiei. În acelaşi loc, a fost Pogorârea Duhului Sfânt, de Cincizecime, momentul întemeierii Bisericii.

Papa Francisc a ţinut o predică plină de emoţie în Biserica "Cina cea de Taină", explicând importanţa Bisericii, considerată "noua familie", şi insistând pentru "fraternitate şi prietenie".

"Locul Euharistiei ne aminteşte importanţa comuniunii, a fraternităţii, armoniei, păcii. Iubirea îşi are sursa în Cina cea de Taină", a subliniat Papa Francisc.

"Râul sfinţeniei Bisericii îşi are izvorul în acest loc, plin de noutate, în inima lui Hristos, în Euharistie şi în Pogorârea Duhului Sfânt", a insistat Suveranul Pontif.

La subsolul edificiului se află, potrivit tradiţiei iudaice, mormântul Proorocului David. La etaj, deasupra Bisericii "Cina cea de Taină", este o moschee.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

/**/