- Home
- Externe
- (14.06.2022, 04:16)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 15.000 de milionari vor să părăsească Rusia în 2022
Peste 15.000 de milionari vor să fugă din Rusia în acest an. Cetăţenii bogaţi întorc spatele regimului lui Vladimir Putin după invadarea Ucrainei.
Urmărește
2387 afișări
Sursa Foto - Hepta
Se preconizează că aproximativ 15% dintre ruşii cu active de peste 1 milion de dolari vor să emigreze în alte ţări până la sfârşitul anului 2022, conform informaţiilor companiei Henley & Partners.
„Rusia are o hemoragie de milionari”, a spus Andrew Amoils, şeful de cercetare la New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley .
„Persoanele bogate au emigrat anual din Rusia într-un număr aflat în creştere constantă în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie al problemelor actuale cu care se confruntă ţara. Din punct de vedere istoric, prăbuşirile majore ale ţărilor au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării oamenilor bogaţi, care sunt adesea primii care pleacă, deoarece au mijloacele pentru a face acest lucru”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Potrivit The Guardian, se estimează că Ucraina va suferi cea mai mare pierdere de persoane cu valoare netă ridicată ca proporţie din populaţia sa. 2.800 de milionari vor părăsi ţara până la sfârşitul anului.
Bogaţii lumii s-au mutat în mod tradiţional în SUA şi Marea Britanie, dar Henley a spus că se aşteaptă ca Emiratele Arabe Unite să devină destinaţia numărul 1 pentru emigranţii milionari. „Marea Britanie şi-a pierdut coroana centrului bogăţiei, iar SUA se estompează rapid ca un magnet pentru bogaţii lumii, fiind de aşteptat ca EAU să le depăşească la nivel global în 2022”, a spus Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendinţelor internaţionale de migrare a averii private”.
De asemenea, se aşteaptă să se mute un număr mare de milionari în „cele trei doamne M”: Malta, Mauritius şi Monaco.
„Malta a fost una dintre cele mai mari poveşti de succes ale Europei din ultimul deceniu, nu doar în ceea ce priveşte migraţia milionară, ci şi în ceea ce priveşte creşterea generală a bogăţiei”, a spus Amoils. „În prezent, este una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere din lume, cu o creştere a averii în dolari americani de 87% între 2011 şi 2021. Cetăţenia sa prin procesul de naturalizare a adus o nouă bogăţie substanţială naţiunii insulare şi a fost creditată cu propulsarea creşterii puternice a Maltei în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, IT şi imobiliare. Se preconizează că aproximativ 300 de milionari se vor muta în Malta în 2022”.
Naţiunea insulară din Oceanul Indian, Mauritius este descrisă de Henley ca un „magnet al bogăţiei” datorită creării unui centru financiar internaţional care oferă reduceri fiscale semnificative. Ţara nu are impozit pe câştigul de capital, nici impozit pe moştenire şi are doar o cotă maximă de impozitare de 3% din companiile globale.
Monaco i-a atras de multă vreme pe superbogaţi lumii pentru că nu percepe impozit pe venit, impozit pe câştig de capital sau impozit pe proprietate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe