- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrolierul rusesc deturnat de piraţi a fost eliberat în 22 de minute
Fregata rusească Mareşal Şapoşnikov a reuşit să elibereze în 22 de minute petrolierul Moskovski Universitet, deturnat miercuri de piraţii somalezi, cu 23 de marinari ruşi la bord, a anunţat comandantul grupului naval rusesc din Golful Aden, Ildar Ahmerov, citat de RIA Novosti în pagina electronică.
Petrolierul rusesc deturnat de piraţi a fost eliberat în 22 de minute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Asaltul nostru surpriză a durat de la ora 01.13 GMT (04.13, ora României) la ora 01.35 (04.35, ora României). Mareşal Şapoşnikov a asigurat protecţia cu artilerie a grupurilor de asalt. Luaţi pe nepregătite, piraţii nu se aşteptau la acţiuni atât de hotărâte", a declarat căpitanul Ahmerov.
Înaintea asaltului, echipajul navei ruse de război a adresat mai multe mesaje radio piraţilor, cărora le-au cerut să părăsească nava deturnată, să depună armele, să elibereze ostaticii, şi cărora le-au dat asigurări că nu va fi plătită nicio recompensă, a adăugat comandantul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Fregata Mareşal Şapoşnikov este cea de a cincea fregată rusă trimisă în largul coastelor Africii de Est pentru a lupta împotriva piraţilor. Fregata Amiral Vinogradov a efectuat misiuni de patrulare în Golful Aden, din ianuarie până în martie 2009. Fregata Amiral Pantelev a asigurat protecţia cargourilor în această regiune, din aprilie până în iunie 2009. Fregata Amiral Tribuţ a fost mobilizată în largul Cornului Africii din iulie şi până în octombrie 2009, iar fregata Amiral Ceabanenko, din decembrie 2009 până în martie 2010, după care a fost înlocuită de fregata Mareşal Şapoşnikov.
În decembrie 2009, Uniunea Europeană (UE) a lansat, în largul coastelor Cornului Africii, operaţiunea Atalante. Nave de război din 16 ţări participă la această operaţiune, care iniţial ar fi trebuit să dureze 12 luni, dar care, în iunie 2009, a fost prelungită cu un an. Misiuni de patrulare şi de escortare sunt îndeplinite, de asemenea, de nave ruseşti de război.
În 2009, piraţii somalezi au atacat 217 nave, dintre care au capturat 47, potrivit Biroului Maritim Internaţional.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO