Piaţa de carte în SUA în timpul pandemiei. Care au fost cele mai bine vândute cărţi

  • Vânzările de cărţi au cunoscut în SUA o creştere în timpul pandemiei, potrivit Financial Times.
  • Cele mai căutate cărţi au fost cele despre politică şi relaţiile rasiale.
  • Foarte căutate au fost şi cărţile electronice şi cele audio.
  • În schimb, vânzarea cărţilor educative a semnalat o scădere dramatică.
Urmărește
700 afișări
Imaginea articolului Piaţa de carte în SUA în timpul pandemiei. Care au fost cele mai bine vândute cărţi

Piaţa de carte în SUA în timpul pandemiei. Care au fost cele mai bine vândute cărţi

 
Pandemia de coronavirus a închis cinematografele şi sălile de concerte. Săptămânile de blocare şi auto-izolare impuse de guvern au reaprins însă entuziasmul americanilor pentru lectură. După o scădere în primele săptămâni ale pandemiei, vânzările de cărţi din SUA au crescut considerabil, în primele nouă luni ale anului 2020 fiind vândute 505 milioane de exemplare – o creştere de 6,4% faţă de anul precedent, potrivit unui studiu realizat de NPD BookScan, furnizor de date în domeniul vânzărilor de carte.
Reflectând actualitatea socială, în topul preferinţelor cititorilor americani au fost cărţile despre politică şi relaţiile rasiale. Memoriile lui Mary Trump, Too Much and Never Enough [Prea mult şi niciodată îndeajuns], s-au vândut în 1,35 milioane de exemplare în prima săptămână de la apariţie, potrivit datelor editurii Simon & Schuster. White Fragility, [Fragilitate albă], o carte din 2018 a lui Robin DiAngelo, se numără şi ea printre cele mai bine vândute cărţi din acest an.
 
 
 
Alţii au căutat să iasă din fluxul ştirilor cotidiene mai puţin liniştitoare prin lecturi mai uşoare, precum romanele Midnight Sun [Soarele de la miezul nopţii al scriitoarei Stephenie Meyer's şi The Ballad of Songbirds and Snakes [Baladă pentru păsări cântătoare  şi şerpi], continuarea trilogiei Hunger Games, semnată de Suzanne Collins, care s-au vândut în mai mult de un milion de exemplare. Foarte căutate au fost şi cărţile electronice şi cele audio.
Cu toate acestea, nu toate editurile au beneficiat de aceeaşi plăcută surpriză. În timp ce vânzările de cărţi pentru adulţi şi copii au înregistrat o vizibilă creştere, odată cu închiderea în masă a şcolilor, vânzarea cărţilor educative a semnalat o scădere dramatică, după cum arată datele furnizate de Asociaţia Editorilor Americani.
Cea mai abruptă scădere a fost semnalată în vânzarea  de materiale didactice începând cu etapa grădiniţei până la clasa a XII-a. În primele şapte luni ale anului vânzările au scăzut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Dintre apariţiile editoriale viitoare, foarte căutate se aşteaptă să fie memoriile fostului preşedinte Barack Obama. Ca şi în industria filmului, se pare că industria editorială a devenit din ce în ce mai dependentă de blockbuster-uri, piaţa de carte fiind marcată de o mare instabilitate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carti,
sua,
vanzari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici