- Home
- Externe
- NEW YORK, (16.04.2014, 10:30)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poliţia din New York închide o unitate care îi monitoriza pe musulmani
Poliţia din New York a anunţat marţi seară închiderea unei unităţi care se ocupa de mai mulţi ani cu monitorizarea musulmanilor, vizată de critici vehemente.
Urmărește
135 afișări
Poliţia din New York închide o unitate care îi monitoriza pe musulmani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Agenţii săi "au primit alte sarcini în cadrul biroului de informaţii", a precizat poliţia, adăugând într-un comunicat că informaţiile colectate de această unitate, "în mare parte inactivă" de la instalarea, în ianuarie, a unei noi echipe municipale, puteau fi obţinute "prin contacte directe între poliţie şi comunităţile vizate".
Această unitate, compusă aparent din zeci de persoane, a fost înfiinţată în secret în anii care au urmat evenimentelor din 11 septembrie şi îşi desfăşura activitatea la New York şi în împrejurimi. Poliţişti în civil aveau misiunea de a supraveghea comunitatea musulmană, lăcaşele de cult, restaurantele, librăriile şi magazinele şi, de asemenea, analizau ceea ce membrii săi urmăreau şi ascultau.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Primarul New York-ului, Bill de Blasio, şi-a exprimat mulţumirea faţă de această decizie. "Administraţia noastră le-a promis newyorkezilor o poliţie care să asigure securitatea oraşului, dar care să fie respectuoasă şi corectă. Această reformă reprezintă un pas important în vederea reducerii tensiunilor dintre poliţie şi comunităţile pe care le serveşte, astfel încât poliţiştii şi cetăţenii noştri să se poată ajuta reciproc în lupta împotriva răufăcătorilor", a declarat el într-un comunicat.
În iunie anul trecut, mai multe asociaţii, printre care organizaţia americană pentru apărarea drepturilor civice (ACLU), au depus plângere împotriva fostului primar Michael Bloomberg şi a fostului şef al poliţiei din New York, Ray Kelly, afirmând că aceste pactici sunt anticonstituţionale şi încalcă drepturile civice ale musulmanilor.
"Când poliţia îi transformă în suspecţi pe oamenii care respectă legea doar pentru că frecventează o moschee şi nu o biserică sau o sinagogă, aceasta reprezintă o încălcare a Constituţiei, care garantează egalitatea şi libertatea religioasă", declara anul trecut reprezentanta ACLU, Hina Shamsi.
Potrivit organizaţiei, poliţia plătea persoane pentru a se infiltra în moschei, dar şi asociaţiile ale studenţilor, pentru a face fotografii şi a dezvălui numerele plăcuţelor de înmatriculare şi a oferi informaţii despre anumite persoane.
Aceste operaţiuni de supraveghere nu au contribuit la deschiderea vreunei anchete teroriste, potrivit asociaţiei.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%