Poliţia morală talibană a concediat peste 280 de bărbaţi fără barbă din forţele de securitate

Ministerul taliban al moralităţii a concediat peste 280 de membri ai forţelor de securitate pentru că nu şi-au lăsat barbă şi a reţinut peste 13.000 de persoane în Afganistan pentru „acte imorale” în ultimul an, au declarat marţi oficialii citaţi de Reuters.

Urmărește
600 afișări
Imaginea articolului Poliţia morală talibană a concediat peste 280 de bărbaţi fără barbă din forţele de securitate

Poliţia morală talibană a concediat peste 280 de bărbaţi fără barbă din forţele de securitate

Ministerul pentru Prevenirea Viciilor şi Propagarea Virtuţii a declarat în actualizarea anuală a operaţiunilor sale că aproximativ jumătate dintre cei reţinuţi au fost eliberaţi după 24 de ore. Acesta nu a defalcat tipul presupuselor infracţiuni sau sexul deţinuţilor.

Mohibullah Mokhlis, director de planificare şi legislaţie în cadrul ministerului, a declarat într-o conferinţă de presă că oficialii au distrus 21.328 de instrumente muzicale în ultimul an şi au împiedicat mii de operatori de calculatoare să vândă filme „imorale şi lipsite de etică” în pieţe.

Acesta a identificat 281 de membri ai forţelor de securitate pentru că nu aveau barbă, iar aceştia au fost concediaţi, a spus el, în conformitate cu interpretarea lor a legii islamice.

Ministerul Moralităţii, care a preluat sediul desfiinţat al Ministerului Femeilor din Kabul după ce talibanii au preluat puterea în 2021, a fost criticat de organizaţiile pentru drepturile omului şi de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru restricţiile impuse femeilor şi pentru inhibarea libertăţii de exprimare.

Misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite în Afganistan a raportat cazuri în care funcţionari ai Ministerului Moralităţii au oprit şi reţinut femei, uneori pentru câteva ore, pentru că nu au respectat interpretarea lor privind îmbrăcămintea islamică.

Talibanii au calificat drept „nefondate” acuzaţiile de detenţie şi au afirmat că normele aplică interpretarea lor a legii islamice şi a obiceiurilor afgane.

Ministerul Moralităţii nu a furnizat cifre referitoare la supravegherea ţinutei femeilor sau la călătoriile acestora fără un tutore de sex masculin, pe care autorităţile le-au interzis, de asemenea, pentru distanţe mai lungi. Ministerul a precizat că se lucrează la un nou plan pentru a se asigura respectarea regulilor islamice de îmbrăcăminte, sub supravegherea liderului spiritual suprem, care îşi are sediul în oraşul Kandahar din sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici