- Home
- Externe
- (31.05.2020, 16:01)
- Mihai Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Populaţia mondială va ajunge la peste 10 miliarde în 2050. Restricţiile de natalitate ale Chinei au încetinit ritmul de creştere global
- Dacă în 1950 erau 2,6 miliarde de oameni pe glob, acum sunt peste 7 miliarde.
- Până în 2050, populaţia globală va atinge un număr de aproape 12 miliarde
- Nu doar numărul oamenilor ce trăiesc pe glob s-a mărit dar şi vârsta medie a populaţiei.
Urmărește
2890 afișări
Foto: VisualCapitalist
Populaţia globală este într-o continuă dinamică. Dacă în 1950 erau 2,6 miliarde de oameni pe glob, acum sunt peste 7 miliarde. Până în 2050, populaţia globală va atinge un număr de aproape 12 miliarde. În plus, nu doar numărul oamenilor ce trăiesc pe glob s-a mărit dar şi vârsta medie a populaţiei.
Astfel, dacă în 1950, vârsta era scăzută, în jur de 23 de ani, astăzi ea trece de 30 de ani cu perspective să ajungă la peste 40 de ani.
În anii '60, creşterea globală a populaţiei a atins un nivel anual de 2,1%, dar de atunci a fost într-o scădere istorică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
De fapt, conform proiecţiei celei mai des citate a Naţiunilor Unite, care se bazează pe un scenariu de fertilitate medie, este de aşteptat ca creşterea anuală a populaţiei să scadă până la 0,1% până la sfârşitul secolului XXI, conform visualcapitalist.com.
Graficele puternice de astăzi provin din Lumea noastră în date ale economistului Max Roser şi arată cum se va schimba demografia globală în următorii 80 de ani.
De ce a scăzut creşterea populaţiei din anii ’60?
O varietate de explicaţii în acest sens, inclusiv:
- Scăderea ratei fertilităţii: natalitatea tinde să scadă pe măsură ce naţiunile devin mai bogate. În primul rând, acest lucru s-a întâmplat în lumea dezvoltată, dar pe măsură ce progresează secolul, acest fenomen va afecta tot mai multe naţiuni în curs de dezvoltare.
- Politica guvernamentală: „Politica unică pentru copii” a Chinei a avut, în special, un efect asupra creşterii populaţiei globale, iar consecinţele acestei politici contribuie în continuare la reducerea populaţiei chineze pe termen lung.
- Locuitorii urbani au tendinţa de a avea mai puţini bebeluşi - şi până în 2050, vor exista 2,5 miliarde de persoane suplimentare care locuiesc în oraşe la nivel global.
- Mai puţine naşteri combinate cu îmbunătăţirea asistenţei medicale - în special în ţările în curs de dezvoltare - vor modifica dramatic compoziţia piramidei populaţiei mondiale, creând atât oportunităţi economice, cât şi provocări.
De-a lungul timpului, forma piramidei populaţiei mondiale este de aşteptat să treacă de la Etapa 1 (rate mari de natalitate, rate mari de deces) la ceva mai apropiat de Etapa 4 (rate scăzute de natalitate, rate de mortalitate scăzute).
Pe măsură ce distribuţia populaţiei scade în vârstă, iată cum se va schimba dimensiunea populaţiei şi vârsta mediană globală:
Se estimează că vârsta mediană globală va depăşi 40 de ani până la sfârşitul secolului şi va fi considerabil mai mare în multe ţări occidentale, în special în Japonia şi Europa.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe