Populaţia Regatului Unit a crescut cu 1% în 2023. Principala cauză, migraţia

Potrivit datelor oficiale publicate marţi, populaţia Regatului Unit a crescut cu 1% faţă de 2022, ajungând la 68,3 milioane de locuitori la mijlocul anului 2023, scrie Reuters.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Populaţia Regatului Unit a crescut cu 1% în 2023. Principala cauză, migraţia

Populaţia Regatului Unit a crescut cu 1% în 2023. Principala cauză, migraţia

Creşterea este în principal rezultatul migraţiei internaţionale, care a fost principalul factor de contribuţie la sporul populaţional în toate cele patru ţări ale Regatului Unit: Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord.

În perioada analizată, schimbarea naturală a populaţiei, definită ca diferenţa dintre naşteri şi decese, a înregistrat o scădere de 16.300 de persoane. Această scădere vine în contextul în care anterior, Oficiul Naţional de Statistică anticipase că nu va exista o citire negativă până în anii 2030.

În 2023, populaţia Angliei şi Ţării Galilor a crescut cu 610.000 de persoane, cea mai mare creştere anuală din ultimele 75 de ani.

Schimbările post-Brexit în regimul de vize au dus la o scădere semnificativă a migranţilor din Uniunea Europeană, dar au crescut numărul celor din India, Nigeria şi Pakistan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici