Prăbuşirea avionului militar din Spania, legată de probleme de software

Anchetatorii au descoperit dovezi că prăbuşirea avionului militar Airbus A400M la 9 mai în apropiere de Sevilla, în sudul Spaniei, ar fi putut fi generată de probleme de software, relatează BBC News Online.

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Prăbuşirea avionului militar din Spania, legată de probleme de software

Prăbuşirea avionului militar din Spania, legată de probleme de software

Avionul s-a prăbuşit după o aterizare de urgenţă eşuată în timpul primului său zbor, iar accidentul s-a soldat cu moartea a patru membri ai echipajului.

Un purtător de cuvânt al companiei care a fabricat avionul a declarat pentru BBC că inginerii săi au descoperit anomalii în jurnalul de bord, care ar putea fi relevante pentru accident. Aceasta a trimis o alertă către forţele aeriene care au cumpărat acest model în care afirmă că ar trebui verificată Unitatea electronică de control (ECU) de la bord.

"Din considerente practice, acestea sunt computere, şi există unul pe fiecare motor", a declarat purtătorul de cuvânt. El a adăugat că au fost găsite probleme după ce anchetatorii companiei au verificat atât datele strânse în timpul mentenanţei de echipele Airbus, cât şi jurnalele generate în timpul testelor de la sol ale zborului MSN23.

Potrivit agenţiei Reuters, problema ar fi putut fi cauzată de modul în care a fost instalat software-ul mai degrabă decât de o problemă de design.

Avionul A400M a fost creat pentru a le oferi partenerilor NATO acces independent la un avion greu pentru transportul trupelor şi armelor voluminoase. Costul iniţial al acestuia era fixat la 20 de miliarde de euro prin contractul din 2003, dar miniştrii Apărării au fost nevoiţi să ofere fonduri suplimentare Airbus. Primul avion a fost livrat în cele din urmă Franţei în august 2013.

Dar accidentul din Spania înseamnă că ţările care au cumpărat avionul - Belgia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Luxemburg, Spania şi Turcia - se vor confrunta cu noi întârzieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici