- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pregătiri de război? Coreea de Nord testează două rachete cu rază scurtă de acţiune
Coreea de Nord a efectuat luni, ziua în care a anunţat moartea liderului său Kim Jong-il, două teste de rachetă cu rază scurtă de acţiune, în largul coastelor sale de est, scrie agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.
Pregătiri de război? Coreea de Nord testează două rachete cu rază scurtă de acţiune (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Agenţia citează un oficial guvernamental sud-coreean neidentificat, care afirmă că aceste tiruri nu au nicio legătură cu anunţul morţii lui Kim Jong-il.
"Aceste rachete au o rază de acţiune de 120 de kilometri", a precizat sursa citată. "Noi credem că Coreea de Nord a efectuat aceste teste de rachetă în vederea ameliorării eficienţei şi razei de acţiune. Nu vedem în ele altceva decât simple teste", a subliniat oficialul.
Ministerul sud-coreean al Apărării a refuzat să confirme informaţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Coreea de Sud şi-a plasat armata în stare de alertă şi a consolidat supravegherea frontierei sale ultrasecurizate cu Coreea de Nord, după ce aceasta a anunţat luni moartea liderului nord-coreean Kim Jong-il.
De asemenea, Seulul a cerut aliatului său american, care menţine mobilizaţi 28.500 de militari pe teritoriul sud-coreean, să sporească supravegherea prin satelit şi avion.
Cele două Corei sunt, tehnic, în stare de conflict armat, de la armistiţiul precar semnat la finalul Războiului Coreei (1950-1953).
Relaţiile deja tensionate dintre cele două ţări s-au deteriorat în martie 2010, când Seulul a acuzat Phenianul că a torpilat o corvetă militară sud-coreeană, ucigând 46 de marinari.
Phenianul a dezminţit mereu că se află la originea acestui atac. Însă artileria nord-coreeană a bombardat, câteva luni mai târziu, în noiembrie, o insulă sud-coreeană apropiată de frontiera maritimă comună, ucigând patru persoane, între care doi militari.
O mare parte dintre trupele nord-coreene, de aproximativ 1,1 milioane de militari, sunt staţionate la frontiera demilitarizată (DMZ).
Această făşie de teren ultrasecurizată, cu o lungime de doi kilometri, se extinde de o parte şi de alta a liniei de demarcaţie, care are o lungime de 240 de kilometri. Ea consacră, din 1953 încoace, despărţirea nordului comunist de sudul capitalist.
Armata sud-coreeană numără 650.000 de oameni.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO