- Home
- Externe
- CANNES, (29.07.2013, 19:04)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bijuteriile furate la Cannes îi aparţineau lui Lev Leviev, proprietarul AFI Palace Cotroceni. Prejudiciul furtului, estimat la 103 MILIOANE DE EURO
Bijuteriile în valoare de 103 milioane de euro furate din Hotelul Carlton din Cannes aparţineau casei de diamante Leviev, deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. Prejudiciul furtului a fost estimat la 103 milioane de euro, a anunţat Parchetul francez.
Urmărește
1202 afișări
Bijuteriile furate la Cannes îi aparţineau lui Lev Leviev, proprietarul AFI Palace Cotroceni. Prejudiciul furtului, estimat la 103 MILIOANE DE EURO (Imagine: Shutterstock)
UPDATE 19:00 - Bijuteriile furate la Cannes aparţineau lui Lev Leviev, proprietarul AFI Palace Cotroceni - BBC
Bijuteriile în valoare de 103 milioane de euro furate din Hotelul Carlton din Cannes aparţineau casei de diamante Leviev, deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, relatează BBC News online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Iniţial, anchetatorii francezi estimaseră că bijuterii în valoare de 40 de milioane de euro au fost furate în cadrul jafului armat care a avut loc duminică la hotelul Carlton din Cannes, în sudul Franţei, unde avea loc o expoziţie.
Ulterior, Parchetul din Grasse a comunicat că prejudiciul furtului de bijuterii a fost estimat la aproximativ 103 milioane de euro (136 milioane de dolari).
Potrivit autorităţilor franceze, citate de BBC, bijuteriile aparţineau casei de diamante Leviev, deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev, propriatarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.
Jaful a fost comis de un bărbat înarmat, cu cagulă pe faţă, care a furat bijuteriile prezentate în cadrul Expoziţiei "Diamante Extraordinare", deschisă pe 20 iulie într-o sală închiriată de casa Leviev.
Pe site-ul propriu, casa Leviev afirmă că are acces la "cele mai excepţionale pietre din lume". Casa Leviev a deschis prima reprezentanţă la Londra, în 2006, în zona Old Bond Street.
Născut la Taşkent, Uzbekistan, Lev Leviev, în vârstă de 56 de ani, a emigrat în Israel în 1971. Lev Leviev a făcut avere din vânzarea de diamante, după care s-a lansat în afaceri imobiliare, în televiziune şi în comercializarea de carburanţi.
Complexul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti aparţine AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev.
Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfârşitul lunii septembrie la 1,1 miliarde de euro, din care aproape jumătate, respectiv 530 milioane de euro, valorează activele deţinute în România.
În afară de centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian în România, pe piaţa locală compania mai deţine terenuri în Bucureşti, Ploieşti şi Arad. În prezent, dezvoltatorul construieşte o zonă de birouri lângă centrul AFI Palace Cotroceni şi a mai anunţat începerea unui centru comercial în
zona Chitila, unde are un teren de 155.000 de metri pătraţi. O parte din acest teren, în suprafaţă de circa 30.000 de metri pătraţi, urma să fie vândută unui operator de magazine de bricolaj, dar înţelegerea a căzut din cauză că nu au fost îndepliniţi anumiţi termeni ai antecontractului, potrivit raportului financiar al firmei.
AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev, fiind activ din anul 1997 în domeniul dezvoltării şi investiţiilor rezidenţiale şi de retail.
Acesta este unul dintre cele mai importante furturi de bijuterii din lume, fiind de acelaşi nivel cu cel din februarie 2003 din Belgia (100 de milioane de euro).
Furtul de duminică a fost realizat de un bărbat înarmat, cu faţa acoperită, care a sustras ceasuri încrustate cu diamante dintr-o expoziţie organizată în prestigiosul hotel Carlton.
Potrivit autorităţilor, jaful a avut loc în timpul zilei, la Hotelul Carlton din Cannes. Managementul hotelului, în schimb, a refuzat să comenteze. Acesta nu este singurul eveniment de acest gen. Anul acesta, în timpul prestigiosului festival de la Cannes, au fost furate bijuterii în valoare de 1,4 milioane de dolari, dintr-o cameră de hotel. Bijuteriile aparţineau celebrei case Chopard.
De asemenea, în perioada festivalului un magnat din industria cinematografică chineză a anunţat pe blogul său că a fost victima unui jaf şi a criticat cu vehemenţă "aroganţa" şi "lipsa siguranţei" care domnesc în Franţa. Zhang Qiang este numărul doi în ierarhia China Film Group, cel mai important şi mai influent conglomerat de stat însărcinat cu producţia din domeniul celei de-a şaptea arte în China. El a spus că a venit la Cannes cu ocazia festivalului şi s-a cazat într-o reşedinţă de vacanţă administrată de grupul Pierre et Vacances. După ce s-a întors de la cină, magnatul chinez a găsit uşa de la apartamentul său larg deschisă, după ce fusese forţată. Bagajele i-au fost furate.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe