Premierul britanic atacă Rusia la ONU. „Îşi tratează cetăţenii ca pe nişte bucăţi de carne”

Premierul britanic Keir Starmer a atacat Rusia la ONU în legătură cu invazia sa din Ucraina, acuzând ţara că „îşi tratează propriii cetăţeni ca pe nişte bucăţi de carne pe care le aruncă în maşina de tocat”, potrivit SkyNews.

Urmărește
666 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic atacă Rusia la ONU. „Îşi tratează cetăţenii ca pe nişte bucăţi de carne”

Premierul britanic atacă Rusia la ONU. „Îşi tratează cetăţenii ca pe nişte bucăţi de carne”

Vorbind pentru prima dată în Consiliul de Securitate al ONU şi aflat chiar în faţa reprezentantului Moscovei, Keir Starmer a cerut ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru invazia din Ucraina şi a întrebat retoric cum mai poate această ţară „să-şi mai arate faţa” la Naţiunile Unite.

Premierul britanic a acuzat Rusia de comiterea „celei mai flagrante încălcări a Cartei (ONU) din această generaţie”.

„Invazia Rusiei în Ucraina este ilegală. Ea ameninţă securitatea globală şi a provocat suferinţe umane colosale. Peste 35.000 de civili au fost ucişi sau răniţi, şase milioane au fost forţaţi să fugă şi aproape 20.000 de copii ucraineni au fost deportaţi cu forţa - răpiţi, pentru a spune lucrurilor pe nume. 600 de mii de soldaţi ruşi au fost, de asemenea, ucişi sau răniţi în acest război. Şi pentru ce?”, a spus premierul britanic în faţa reprezentantului Rusiei.

„Carta ONU, pe care ei o susţin aflându-se aici, vorbeşte despre demnitatea umană – nu despre tratarea propriilor cetăţeni ca pe nişte bucăţi de carne pe care le arunci în maşina de tocat”, a adăugat Starmer.

El a făcut apel la „responsabilitate”, spunând Consiliului: „Trebuie să existe responsabilitate. Frontierele nu pot fi redesenate prin forţă. Rusia a început acest război ilegal. Trebuie să-l încheie - şi să iasă din Ucraina”.

El a reiterat, de asemenea, apelurile sale pentru încetarea focului în conflictele dintre Israel, Liban şi Gaza, precum şi în Sudan, afirmând că trebuie să existe „soluţii politice care pot rupe ciclurile repetate ale violenţei”.

„În acest moment de intensificare a conflictelor, lumea se uită la acest Consiliu mai mult ca oricând, pentru a asigura pacea, pentru a ne păstra securitatea colectivă şi pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili”, a mai spus el. „Regatul Unit îşi va juca întotdeauna pe deplin rolul în îndeplinirea acestei responsabilităţi”, a promis Starmer.

Premierul britanic se va adresa joi şi liderilor mondiali în cadrul Adunării Generale a ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici