- Home
- Externe
- PRIŞTINA, (21.03.2016, 13:01)
- Roxana Maciuca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul kosovar recunoaşte că rudele sale se numără printre imigranţii din Europa de anul trecut
Premierul kosovar, Isa Mustafa, a recunoscut că fratele său şi câţiva nepoţi fac parte dintre miile de cetăţeni kosovari care au încercat să ajungă pe teritoriul UE anul trecut, emigrând din cauza sărăciei şi a instabilităţii din ţară, relatează agenţia de presă Reuters.
Urmărește
1395 afișări
Premierul kosovar recunoaşte că rudele sale se numără printre imigranţii din Europa de anul trecut (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)
Peste un milion de imigranţi au traversat ruta balcanică anul trecut pentru a ajunge în ţări din vestul şi nordul Europei, cu stabilitate economică mare precum Germania şi Suedia.
Deşi s-a relatat că majoritatea imigranţilor erau refugiaţi din Siria şi Irak, ţări afectate de războaie civile, Kosovo a cunoscut cel mai mare exod anul trecut de la războiul civil din 1998-1999 împotriva Serbiei.
Premierul kosovar a confirmat, duminică, informaţiile lansate de un site de ştiri din Priştina - Insajderi -, recunoscând că propriul frate Ragip s-a numărat printre imigranţii care au încercat să ajungă pe teritoriul UE pentru a solicita azil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Am citit că fratele meu a solicitat azil pentru a primi ajutor medical. Este adevărat", a declarat Mustafa pe pagina sa de Facebook, citat de agenţia de presă Reuters.
"Vreau să fiu sincer cu voi. Cu valul de imigranţi au plecat şi nepoţi de-ai mei, dar acum s-au întors. Asta arată că membrii familiei mele se confruntă cu aceeaşi soartă ca toţi ceilalţi cetăţeni", a declarat premierul kosovar.
În ultimele şase luni, circa 70.000 de kosovari au solicitat azil pe teritoriul Uniunii Europene.
Potrivit site-ului de ştiri Insajderi, fratele lui Mustafa ar fi intrat pe teritoriul UE prin Ungaria anul trecut, înainte ca Budapesta să închidă frontiera cu Serbia. Ragip a solicitat azil în Franţa, apoi a depus o altă solicitare în iunie 2015 în Germania.
Premierul kosovar a precizat că fratele său a suferit o intervenţie chirurgicală anul trecut în capitala albaneză Tirana.
"Acum se află în Priştina şi starea lui continuă să fie gravă", a declarat Mustafa.
Valul de solicitanţi de azil din Kosovo a determinat Germania, ţara cea mai afectată de criza migraţiei, şi alte state UE să înceapă să expulzeze kosovarii, argumentând că nu întrunesc condiţiile pentru acordarea statutului de refugiat.
Peste 800.000 de kosovari ar lucra în vestul Europei, în special în Germania şi în Elveţia. Kosovo şi-a declarat independenţa în 2008, dar statul cu o populaţie de 1,8 milioane de locuitori rămâne cel mai sărac din Europa.
Citeşte şi: CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 1.500 de refugiaţi au fost trimişi înapoi din Macedonia în Grecia
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe