- Home
- Externe
- KUALA LUMPUR, (08.03.2015, 14:46)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul malaezian promite să continue căutarea avionului MH370, la un an de la dispariţie
Premierul malaezian Najib Rizak şi-a exprimat duminică hotărârea de a continua căutarea avionului MH370, dispărut în urmă cu un an, în timp ce un raport al anchetatorilor internaţionali nu a reuşit să ofere noi indicii privind soarta aeronavei companiei Malaysia Airlines.
Urmărește
138 afișări
Premierul malaezian promite să continue căutarea avionului MH370, la un an de la dispariţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un raport de 584 de pagini privind dispariţia avionului Boeing 777-200ER a prezentat date ale radarelor care arată că avionul a deviat de la rută şi detalii privind bateria balizei subacvatice a înregistratorului de zbor.
Anchetatorii au descoperit că bateria balizei subacvatice a înregistratorului de zbor, care ar trebui să emită un semnal în cazul prăbuşirii în apă, expirase în decembrie 2012 şi nu a fost înlocuită.
Totuşi, raportul nu a identificat cauza definitivă a dispariţiei aeronavei, adăugând că nu există nimic suspect în dosarele financiare, medicale sau personale ale piloţilor şi celorlalţi membri ai echipajului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Avionul care asigura cursa MH370 a dispărut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, devenind unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviaţiei.
Anchetatorii consideră că avionul, care avea la bord 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului, a deviat mii de kilometri de la rută, înainte de a se prăbuşi în ocean, în largul Australiei.
Operaţiunile de căutare, care s-au concentrat pe o suprafaţă de 60.000 de kilometri pătraţi de ocean, la aproximativ 1.600 de kilometri vest de oraşul australian Perth, nu au oferit nici un rezultat. Căutările în această zonă, unde experţii consideră că probabil s-a prăbuşit avionul, ar urma să se încheie în mai.
"Dispariţia MH370 este fără precedent şi la fel este şi căutarea, de departe cea mai complexă şi provocatoare din punct de vedere tehnic din istoria aviaţiei", a declarat premierul Najib într-un comunicat.
"Împreună cu partenerii internaţionali, am urmărit puţinele dovezi care există. Malaezia rămâne hotărâtă (să continue) căutarea şi speră că MH370 va fi găsit", a adăugat el.
În acelaşi timp, unele dintre rudele persoanelor aflate la bordul avionului dispărut au organizat ceremonii în memoria apropiaţilor lor.
Poliţia din Beijing a fost implicată în ciocniri cu rude ale cetăţenilor chinezi de la bordul avionului, care se rugau la un templu, din cauză că au încercat să discute cu reporteri străini.
Familiile victimelor au mai denunţat în trecut acţiuni de hărţuire din partea poliţiei, care vrea să evite orice ameninţare la adresa stabilităţii sociale. Guvernul chinez a afirmat însă că va ajuta pe cât posibil familiile victimelor şi a precizat că operaţiunea de căutare nu va înceta.
Vicepremierul australian a declarat recent că operaţiunea de căutare nu va putea continua la nesfârşit, iar Australia, China şi Malaezia discută despre o eventuală încetare a misiunii.
Citeşte şi:
Premierul Australiei sugerează restrângerea căutărilor avionului Malaysia Airlines dispărut în urmă cu un an
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe