- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (12.09.2018, 18:18)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul Olandei a declarat că ţara lui are îngrijorări cu privire la statul de drept în România. Rutte: Să vedem ce va spune Comisia Europeană
Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat, miercuri, că a urmărit evenimentele recente din România şi are îngrijorări în legătură cu respectarea statului de drept în ţara noastră. Oficialul străin a precizat că aşteaptă să vadă ce va face Comisia Europeană legat de subiect.
Urmărește
4953 afișări
Premierul Olandei: Avem şi noi îngrijorări cu privire la statul de drept în România
Întrebat, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, dacă, în opinia sa, mesajul adresat de Olanda şi alte 11 state instituţiilor României de a nu slăbi statul de drept prin modificări legile justiţiei şi codurile penale, Mark Rutte a răspuns: "E adevărat că am urmărit şi noi evenimentele recente din România. Avem şi noi îngrijorări cu privire la statul de drept. Comisia Europeană şi-a manifestat şi ea îngrijorările. Privim întâi la Comisia Europeană şi ce fac ei acolo. Statul de drept este esenţial. Să vedem ce va spune Comisia Europeană".
TITLURILE ZILEI
-
• Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
astăzi, 11:19
• Operaţiunea „Blitz". Controale masive la graniţele Schengen. Mii de maşini şi persoane verificate
-
astăzi, 11:29
-
astăzi, 07:47
• Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
astăzi, 12:54
• A murit cea mai vârstnică persoană din lume: o japoneză care a trăit cât trei generaţii
-
astăzi, 09:06
-
astăzi, 10:38
-
astăzi, 08:04
-
astăzi, 09:04
-
astăzi, 07:51
• Guardiola îşi asumă responsabilitatea pentru seria neagră a lui Manchester City în Premier League
-
astăzi, 08:58
• Incendiu de vegetaţie în Delta Dunării: pompierii monitorizează zona de nord a oraşului Sulina
-
astăzi, 10:20
-
astăzi, 10:28
-
astăzi, 07:46
• Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
ieri, 16:12
-
ieri, 18:03
De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că cei care susţin că partenerii externi nu trebuie să se amestece în problemele României au o abordare eronată şi "fundamental greşită", deoarece ţara noastră face parte din comunitatea europeană şi trebuie să respecte valorile acesteia, nu să se izoleze de această comunitate.
"De la partenerii noştri trebuie luate foarte, foarte în serios. Noi suntem împreună în UE şi vrem să construim o uniunea mai puternică. Este bine ca toată lumea să acţioneze în a îmbunătăţi mersul. Ştiu că sunt voci care spun că se amestecă partenerii noştri externi. Această abordare este o eroare şi este fundamental greşită. Când ceva nu merge neapărat aşa cum trebuie, atunci trebuie să se atragă atenţia. Aceste semnale trebuie luate în serios, cum trebuie luată în serios opinia Comisiei de la Veneţia, care se află zilele următoare în Romania, nu pentru a ne critica, ci pentru a ne ajuta să construim o legislaţie mai modernă. Anumite abordări populiste le refuz clar şi categoric. Noi suntem într-o uniune a valorilor. Noi dorim să ne consultăm cu parteneri bine intenţionaţi care vin să ne ajute. Aceste lucruri trebuie foarte bine înţelese şi să fie importante pentru toţi. Nu putem să fim într-o comunitate şi să ne izolăm de această comunitate", a declarat şeful statului, Klaus Iohannis, răspunzând la aceeaşi întrebare.
Pe 28 iunie, 12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, transmit autorităţilor române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Mesajul transmis de Germania după declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei: Toate statele UE trebuie să respecte valorile comunitare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe