Premierul Republicii Moldova se află luni într-o vizită la Kiev

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, se află luni într-o vizită la Kiev, unde are programate întâlniri cu omologul său ucrainean Arseni Iaţeniuk, cu preşedintele interimar Oleksandr Turcinov, precum şi cu deputaţii Vitali Kliciko şi Piotr Poroşenko, se arată într-un comunicat al Guvernului moldovean.

Urmărește
118 afișări
Imaginea articolului Premierul Republicii Moldova se află luni într-o vizită la Kiev

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Vizita este prima a unor oficiali străini în Ucraina, după referendumul din Crimeea.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chişinău, premierul Leancă va transmite un mesaj de susţinere şi solidaritate cu Ucraina privind suveranitatea şi integritatea teritorială a acesteia şi va reafirma sprijinul Republicii Moldova de menţinere a stabilităţii în regiune.

Premierul Iurie Leancă va fi însoţit în vizita la Kiev de ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, de vicepemierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, iar discuţiile vor viza, printre altele, teme din domeniul energetic şi dosarul transnistrean.

Autorităţile de la Chişinău au anunţat, sâmbătă, într-o declaraţie, că nu vor recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea, iar anterior şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici