Preşedintele ales al Slovaciei propune suspendarea campaniei electorale pentru europarlamentare

  • Preşedintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, propune suspendarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.
  • Propunerea este făcută ca urmare a tentativei de asasinat care l-a vizat pe premierul slovac Robert Fico.
  • Pellegrini este un apropiat al lui Fico.
600 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ales al Slovaciei propune suspendarea campaniei electorale pentru europarlamentare

Preşedintele ales al Slovaciei propune suspendarea campaniei electorale pentru europarlamentare

Preşedintele slovac proaspăt ales Peter Pellegrini a declarat că tentativa de asasinat asupra prim-ministrului a fost o „tentativă de asasinat asupra democraţiei”.

El s-a declarat „consternat” de faptul că va fi preşedintele unei ţări în care „ura ar putea conduce”.

„Fac un apel [partidelor politice] să-şi suspende sau să-şi reducă tonul campaniilor înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Astfel de campanii politice vor aduce confruntări, este ultimul lucru de care Slovacia are nevoie în acest moment”, a spus Peter Pellegrini, potrivit Sky News.

Şi preşedinta în exerciţiu, Zuzana Caputova, a cerut ca societatea din Slovacia să se „calmeze” în urma tentativei de asasinat asupra premierului Robert Fico.

De asemenea, ea i-a invitat pe toţi liderii partidelor parlamentare să participe la o întâlnire comună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici