„Noi considerăm că reforma constituţională este singura modalitate de a instaura definitiv pacea, de a restabili încrederea în autorităţile ucrainene”, a afirmat Narîşkin într-o intervenţie la postul de televiziune Rossia 24.
El a subliniat că Rusia „urmăreşte îndeaproape procesul constituţional” din Ucraina, care a început odată cu înfiinţarea Comisiei Constituţionale în baza unui decret al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko.
Kievul se obligă, prin Acordul de la Minsk, să implementeze o reformă constituţională cuprinzătoare până la sfârşitul anului, care va descentraliza sistemul politic ucrainean şi va oferi privilegii regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk. Privilegiile includ autodeterminare în privinţa limbii, libertatea de a numi procurori şi judecători şi stabilirea unor relaţii economice cu Rusia.
Grupul de contact, din care fac reprezentanţi ai Moscovei, Kievului, OSCE şi lideri separatişti proruşi din estul Ucrainei, a semnat pe 12 februarie, la Minsk, o înţelegere care vizează să pună capăt conflictului ucrainean. Înţelegerea a fost negociată de către preşedinţii Rusiei Vladimir Putin, Ucrainei Petro Poroşenko, Franţei Francois Hollande şi cancelarul Germaniei Angela Merkel