Preşedintele Estoniei a sosit la Kiev

  • Preşedintele estonian Alar Karis a sosit la Kiev joi, marcând o altă vizită la nivel înalt în Ucraina în această săptămână.
  • „Am ajuns în marele oraş Kiev. Aştept cu nerăbdare toate întâlnirile şi discuţiile”, a declarat Karis pe social media, conform Kyiv Independent.
Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Estoniei a sosit la Kiev

Preşedintele Estoniei a sosit la Kiev

„Suntem alături de poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate şi independenţă”, a mai scris acesta.

Karis a sosit la doar o zi după ce 60 de participanţi s-au reunit la cel de-al patrulea summit al Platformei Crimeea, un format internaţional de consultare şi coordonare menit să asigure eliberarea peninsulei de sub ocupaţia rusă.

Printre invitaţi s-au numărat preşedintele lituanian Gitanas Nauseda, prim-ministrul croat Andrej Plenkovic şi prim-ministrul leton Evika Silina.

În aceeaşi zi, Ucraina a fost vizitată şi de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi de ministrul de externe al Regatului Unit, David Lammy, pentru a discuta despre asistenţa pentru Ucraina şi despre utilizarea de către Kiev a armelor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei.

Preşedintele estonian a ţinut un discurs video în cadrul Platformei Crimeea, spunând: „Lupta cu terorismul de stat este cea mai arzătoare problemă a epocii noastre. Încă de acum un secol, autorităţile sovietice, care în prezent sunt glorificate de Kremlin, au început să elimine în mod deliberat tătarii din Crimeea”.

„Crimeea nu este doar o peninsulă cu o natură frumoasă şi o climă bună, ci o casă pentru milioane de cetăţeni ucraineni care nu doresc să fie ocupaţi şi să trăiască sub conducerea Moscovei, unde oamenii sunt umiliţi şi trataţi ca sclavi ai statului”, a declarat şeful statului estonian, citat de Kyiv Independent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici