Preşedintele Serbiei sugerează un compromis în ceea ce priveşte definirea frontierei cu Kosovo

Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, a declarat joi că este pregătit să facă un compromis în ceea ce priveşte definirea frontierei dintre Serbia şi Kosovo, pentru a înceta conflictul dintre cele două ţări, relatează Reuters.

Urmărește
292 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Serbiei sugerează un compromis în ceea ce priveşte definirea frontierei cu Kosovo

Preşedintele Serbiei sugerează un compromis în ceea ce priveşte definirea frontierei cu Kosovo

Normalizarea relaţiilor dintre autorităţile din Pristina şi cele de la Belgrad este o condiţie cheie pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, lucru prioritar pentru Guvernul ţării.

Cu ajutorul Rusiei, Serbia blochează şi aderarea statului Kosovo la Uniunea Europeană şi alte organizaţii internaţionale.

Până în prezent, autorităţile de la Belgrad au refuzat recunoaşterea independenţei statului Kosovo, fostă provincie sudică a Serbiei. În Constituţia Serbiei, Kosovo este declarat încă parte a ţării.

Serbia a pierdut controlul asupra Kosovo după raidurile aeriene NATO din 1999, la finalul unui conflict între armata sârbă şi insurgenţii separatişti kosovari soldat cu moartea a 10.000 de etnici albanezi. Alianţa Nord-Atlantică menţine 5.000 de militari în Kosovo. Rusia şi ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunosc independenţa Kosovo, proclamată în 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici