Primele reacţii din partidul cancelarului german Olaf Scholz după dezastrul de la alegerile europarlamentare

Secretarul general al SPD, Kevin Kühnert, a declarat că partidul său, care a obţinut doar 14%, „se va uita în interior pentru a găsi greşelile pe care le-am făcut”, a spus el. „Dar nu ne vom turna cenuşă în cap”.

4492 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii din partidul cancelarului german Olaf Scholz după dezastrul de la alegerile europarlamentare

Primele reacţii din partidul cancelarului german Olaf Scholz după dezastrul de la alegerile europarlamnetare

El a spus că ar fi greşit să aruncăm vina pe liderul SPD şi cancelar, Olaf Scholz.
 
"Am avut o campanie onestă şi cinstită. Ar fi un stil foarte prost să împingem acum vina asupra unei singure persoane."
 
Hermann Binkert, şeful institutului de sondaje INSA, a calificat rezultatul - în care toate cele trei partide din coaliţia guvernamentală a lui Scholz, inclusiv FDP, partid pro-business (aproximativ 5%), au fost pedepsite de alegători - drept echivalentul faptului că electoratul „a dat chitanţa” guvernului pentru nemulţumirea sa.
 
 
Potrivit unui sondaj INSA recent, 70% dintre germani sunt în prezent nemulţumiţi de guvern, faţă de 22% care sunt mulţumiţi.
 
"Niciodată un guvern nu a fost atât de nepopular în rândul electoratului. Pare puţin probabil ca această coaliţie să îşi recâştige majoritatea anul următor", a declarat Binkert pentru presa germană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici