Procesul împotriva principesei Irina, pentru organizarea unor lupte de cocoşi, a fost amânat până pe 14 iulie

Un judecător federal a amânat până în iulie procesul penal împotriva principesei Irina, soţului său şi altor 16 persoane, acuzaţi în legătură cu organizarea unor lupte de cocoşi.

Urmărește
444 afișări
Imaginea articolului Procesul împotriva principesei Irina, pentru organizarea unor lupte de cocoşi, a fost amânat până pe 14 iulie

Procesul împotriva principesei Irina, pentru organizarea unor lupte de cocoşi, a fost amânat până pe 14 iulie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procesul inculpaţilor, între care se află şi Irina Walker, a treia fiică a regelui Mihai, era programat să înceapă marţi. Însă părţile au solicitat amânarea, continuând discuţiile pentru soluţionarea cazurilor cu procurori de la Washington şi din Oregon, potrivit site-ului oregonlive.com.

Judecătorul districtual Michael Mosman a stabilit data de 14 iulie pentru începerea procesului, programat să dureze cinci zile.

Potrivit procurorilor Guvernului, Irina Walker şi soţul său John Wesley Walker au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor de lângă Irrigon, în ţinutul Morrow din statul Oregon, în perioada aprilie 2012-mai 2013.

Inculpaţii sunt acuzaţi inclusiv de conspiraţie în vederea încălcării legii protecţiei animalelor şi sponsorizarea sau prezentarea animalelor într-o afacere cu lupte de animale.

Principesa Irina, acuzată că a găzduit, împreună cu soţul său, lupte de cocoşi la ferma sa din Oregon, lucra la snack-bar, unde vindea bere şi taco (mâncare tradiţională mexicană), potrivit unei înregistrări video realizate de doi informatori sub acoperire.

Depoziţia semnată de agentul special John Sherman oferă câteva informaţii preţioase cu privire la lumea obscură a luptelor de cocoşi, un sport sângeros interzis prin lege în Statele Unite.

Sherman şi colegii săi au trimis doi informatori, care purtau echipament de înregistrare audio şi video, care să se infiltreze în rândul participanţilor la luptele de cocoşi. Misiunea lor era să îşi facă prieteni, să cumpere echipamentul necesar acestui sport sângeros şi să aştepte luptele.

Munca sub acoperire a informatorilor a dus la identificarea concesionarilor, a unui portar, a unui arbitru, a unui crescător de cocoşi şi a unui bucătar care pregătea mâncarea mexicană pentru spectatori.

Soţii Walkers vindeau alcool şi mâncare în pavilionul unde aveau loc luptele, potrivit depoziţiei. John Walker este descris, cel puţin o dată, ca bărbatul care supraveghea situaţia.

Un informator "l-a văzut pe John Walker monitorizând totul în jurul luptelor şi mergând cu maşina prin împrejurimi, asigurând ceea ce (informatorul) crede a fi o funcţie de securitate", a scris Sherman.

Anchetatorii care au percheziţionat ferma în baza unui mandat, au descoperit 24 de arme de vânătoare, puşti şi pistoale în dormitoare, birouri, băi şi spălătorie. Ei au confiscat, de asemenea, telefoane, 8.137 de dolari şi documente ale Programului "Medical Marijuana" din Oregon pe numele lui John Walker, înregistrat ca pacient în programul de stat. Anchetatorii au mai descoperit şi 24 de plante de canabis.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici