Protest de amploare al activiştilor pro-palestinieni la Convenţia Democrată în SUA

Activiştii pro-palestinieni dezamăgiţi au declarat că discursul Kamalei Harris de închidere a convenţiei democrate de la Chicago nu a reuşit să îi convingă, potrivit Reuters.

Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului Protest de amploare al activiştilor pro-palestinieni la Convenţia Democrată în SUA

Protest de amploare al activiştilor pro-palestinieni la Convenţia Democrată în SUA

Sub presiunea de a răspunde criticilor privind sprijinul SUA pentru războiul Israelului din Gaza, vicepreşedintele Kamala Harris a folosit discursul său de joi seară pentru a repeta apelurile anterioare pentru o încetare a focului şi un acord privind ostaticii. Ea a declarat că sprijină dreptul Israelului de a se apăra, favorizând în acelaşi timp dreptul palestinian la autodeterminare.

Abbas Alawieh, co-fondator al Mişcării Naţionale Uncommitted, care a mobilizat peste 750.000 de alegători pentru a protesta faţă de politica SUA privind Israelul, a declarat că Harris a ratat o oportunitate de a-i convinge pe aceşti oameni, dintre care mulţi locuiesc în state în curs de luptă precum Michigan, Wisconsin, Pennsylvania şi Arizona.

„Ceea ce este necesar în acest moment este o conducere curajoasă care să se rupă de abordarea actuală”, a declarat Alawieh pentru Reuters la scurt timp după ce Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului.

Delegaţii musulmani şi aliaţii lor au făcut presiuni pentru ca un discurs să fie ţinut la o oră de maximă audienţă pentru a aborda cea mai recentă vărsare de sânge din conflictul israeliano-palestinian vechi de zeci de ani, care a început la 7 octombrie, când Hamas a atacat Israelul, ucigând aproximativ 1.200 de persoane, conform numărătorii israeliene.

Atacul Israelului asupra Fâşiei Gaza, guvernată de Hamas, cu sprijinul SUA, a ucis de atunci 40.000 de palestinieni, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii din Gaza, a strămutat aproape întreaga populaţie de 2,3 milioane de locuitori, a provocat o criză a foametei şi a distrus aproape întreaga enclavă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici