Publicaţia Politico a primit documente interne din cadrul echipei de campanie a lui Trump. Tabăra lui Trump spune că a fost atacată de "surse străine ostile Statelor Unite"

Echipa de campanie a fostului preşedinte Donald Trump a declarat sâmbătă că unele dintre comunicaţiile sale interne au fost hack-uite. Incidentul reprezintă o breşă de securitate majoră pentru campania lui Trump.

Urmărește
730 afișări
Imaginea articolului Publicaţia Politico a primit documente interne din cadrul echipei de campanie a lui Trump. Tabăra lui Trump spune că a fost atacată de "surse străine ostile Statelor Unite"

Publicaţia Politico a primit documente interne din cadrul echipei de campanie a lui Trump. Tabăra lui Trump spune că a fost atacată de "surse străine ostile Statelor Unite"

Recunoaşterea a venit după ce publicaţia POLITICO a început să primească e-mailuri de la un cont anonim cu documente interne din echipa lui Trump.
 
Echipa de campanie a dat vina pe "surse străine ostile Statelor Unite", citând un raport Microsoft de vineri conform căruia hackerii iranieni "au trimis un e-mail de spear phishing în iunie unui oficial de rang înalt dintr-o echipă de campanie prezidenţială". Microsoft nu a identificat echipa vizată de e-mail şi a refuzat să comenteze sâmbătă. 
 
POLITICO precizează că nu a verificat independent identitatea hackerilor sau motivaţia acestora.
 
"Aceste documente au fost obţinute ilegal din surse străine ostile Statelor Unite, cu intenţia de a interfera cu alegerile din 2024 şi de a semăna haos în întregul nostru proces democratic", a declarat Cheung. 
 
"Vineri, un nou raport al Microsoft a constatat că hackerii iranieni au pătruns în contul unui "oficial de rang înalt" din cadrul unui echipe de campanie prezidenţială", a mai precizat acesta.

Ce e in documente?

Pe 22 iulie, POLITICO a început să primească e-mailuri de la un cont anonim. În cursul ultimelor săptămâni, persoana - care a folosit un cont de e-mail AOL şi s-a identificat doar ca "Robert" - a transmis ceea ce părea a fi comunicări interne de la un înalt oficial al campaniei Trump, relatează Politico.

În documente era inclus un dosar de cercetare pe care campania se pare că l-a realizat cu privire la alegerea lui Trump pentru vicepreşedinte, senatorul JD Vance din Ohio, datat 23 februarie.

Documentele sunt autentice, potrivit a două persoane familiarizate cu acestea. Una dintre persoane a descris dosarul ca fiind o versiune preliminară a dosarului de cercetare al lui Vance.

Dosarul de cercetare a fost un document de 271 de pagini bazat pe informaţii disponibile public despre istoricul şi declaraţiile anterioare ale lui Vance, unele - cum ar fi criticile sale anterioare la adresa lui Trump - fiind identificate în document ca "VULNERABILITĂŢI POTENŢIALE". Persoana a trimis, de asemenea, o parte dintr-un document de cercetare despre senatorul de Florida Marco Rubio, care a fost, de asemenea, un finalist pentru nominalizarea la vicepreşedinţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici