- Home
- Externe
- (05.11.2020, 19:27)
- Mihai Călin
Vladimir Putin, liderul suprem al Rusiei după 2024. Ar putea avea imunitate pe viaţă
- Parlamentarii ruşi au depus joi o legislaţie care să le ofere foştilor preşedinţi imunitate pe viaţă
- Conform legilor actuale, preşedinţii nu pot fi consideraţi răspunzători penal sau administrativ pentru infracţiunile comise în timpul îndeplinirii mandatului lor.
- Kremlinul a declarat în cadrul şedinţei de presă de joi că multe alte ţări oferă garanţii pe viaţă pentru foştii lor preşedinţi
Urmărește
4508 afișări
Parlamentarii ruşi au depus joi o legislaţie care să le ofere foştilor preşedinţi imunitate pe viaţă de urmărirea penală în cadrul reformelor constituţionale ale preşedintelui Vladimir Putin, a transmis Interfax.
Conform legilor actuale, preşedinţii nu pot fi consideraţi răspunzători penal sau administrativ pentru infracţiunile comise în timpul îndeplinirii mandatului lor. Un grup parlamentar de lucru care evaluează reformele constituţionale ale lui Putin a propus la începutul acestui an extinderea imunităţii prezidenţiale dincolo de mandatul lor.
"Proiectul de lege asigură garanţii de imunitate ex-preşedinţilor dincolo de termenii puterilor lor prezidenţiale", a declarat pentru Interfax senatorul Andrei Klishas, co-preşedintele grupului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
„Acest lucru extinde perioada de garanţie a imunităţii pentru un preşedinte care nu îşi mai exercită puterile”, a adăugat Klishas, care prezidează Comitetul pentru legislaţie constituţională şi construirea statului al Consiliului Federaţiei din camera superioară.
Kremlinul a declarat în cadrul şedinţei de presă de joi că multe alte ţări oferă garanţii pe viaţă pentru foştii lor preşedinţi şi că mişcările Rusiei nu sunt noi în dreptul internaţional.
Ambele acte legislative fac parte din reformele constituţionale, pe care ruşii le-au aprobat într-un vot la nivel naţional în această vară şi care pregătesc drumul pentru ca Putin să-şi extindă guvernarea până în 2036, după ce mandatul său actual se încheie în 2024.
Ei trebuie să treacă ambele în camerele parlamentului, care sunt deţinute de partidele politice pro-Putin, de patru ori înainte ca Putin să le semneze.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe