Racheta Falcon 9 a SpaceX, reţinută la sol de autorităţile americane din cauza unei defecţiuni

Racheta Falcon 9 a SpaceX a fost reţinută la sol de Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) din SUA vineri, din cauza unei defecţiuni apărute în timpul unui zbor, scrie Reuters.

Urmărește
212 afișări
Imaginea articolului Racheta Falcon 9 a SpaceX, reţinută la sol de autorităţile americane din cauza unei defecţiuni

Racheta Falcon 9. Sursa foto: X / @SpaceX

La aproximativ o oră după ce Falcon 9 a decolat joi seară de la Baza Forţelor Spaţiale Vandenberg din California, a doua treaptă nu a reuşit să se reaprindă şi a desfăşurat cei 20 de sateliţi Starlink pe o traiectorie orbitală mai joasă, unde riscă să ardă în atmosfera Pământului.

Falcon 9 va fi reţinută la sol până când SpaceX va investiga cauza defecţiunii, va repara racheta şi va primi aprobarea agenţiei, a precizat FAA într-o declaraţie.

Acest proces ar putea dura câteva săptămâni sau luni, în funcţie de complexitatea defecţiunii şi de planul SpaceX de remediere a acesteia.

Misiunea ratată a celei mai active rachete din lume întrerupe o serie de succese de peste 300 de misiuni consecutive în timpul cărora SpaceX şi-a menţinut dominaţia în industria lansărilor. Multe ţări şi companii spaţiale se bazează pe compania privată SpaceX, evaluată la aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Elon Musk a declarat că SpaceX actualizează software-ul sateliţilor Starlink pentru a forţa propulsoarele de la bord să tragă mai tare decât de obicei pentru a evita o reintrare în atmosferă. „Spre deosebire de un episod Star Trek, probabil că acest lucru nu va funcţiona, dar merită încercat”, a spus Musk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici