- Home
- Externe
- WASHINGTON, (11.10.2018, 13:51)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pe ce loc se află România în topul ţărilor privind potenţialul dezvoltării umane. Banca Mondială a făcut public clasamentul
România ocupă locul 67 dintr-un total de 157 de ţări din punctul de vedere al potenţialului dezvoltării umane, primele poziţii în clasament fiind deţinute de Singapore, Coreea de Sud şi Japonia, iar ultimele de Niger, Sudanul de Sud şi Ciad, conform unui clasament realizat de Banca Mondială.
Urmărește
2884 afișări
Raport Banca Mondială: România ocupă locul 67 din 157 de ţări la capitolul dezvoltării umane
Ţările asiatice domină clasamentul numit "Indexul capitalului uman", elaborat de Banca Mondială prin cuantificarea potenţialului atins de o persoană la vârsta de 18 ani în funcţie de educaţia şi de alte condiţii din ţara în care s-a născut.
Clasamentul a fost realizat în funcţie de indicatori precum probabilitatea de supravieţuire la vârsta de cinci ani, numărul anilor de şcolarizare, punctajul testelor şcolare şi rata adultă de supravieţuire.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Scala de evaluare a sănătăţii şi potenţialului educaţional este cuprinsă între 0 şi 1, nivelul maxim fiind 1. Media globală actuală este la nivelul 0,57 puncte.
Pe primul loc în clasamentul privind potenţialul dezvoltării umane se situează Singapore, cu un punctaj de 0,88, fiind urmat de Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong şi Finlanda. Irlanda ocupă locul 6, fiind urmată de ţări precum Australia, Suedia, Olanda, Canada, Germania şi Austria. Pe locul 15 se poziţionează Marea Britanie, pe 19 este Italia, Elveţia este pe poziţia 20, Franţa, pe 22, iar Statele Unite, pe 24. Rusia ocupă locul 34.
România este pe locul 67 la capitolul potenţialului dezvoltării umane, cu un punctaj de 0,60, faţă de media de 0,57 de puncte. În funcţie de genuri, potenţialul dezvoltării este de 0,58 puncte în cazul băieţilor şi de 0,63 de puncte în cazul fetelor. Potrivit datelor din raportul Băncii Mondiale, România are o populaţie de 19,59 milioane de locuitori. Probabilitatea de supravieţuire la vârsta de 5 ani este de 99% în România. Din punctul de vedere al numărului anilor de şcolarizare, nivelul este peste 12. Media punctajului testelor şcolare este de 452 în România, în timp ce, global, nivelul minim este de 300, iar cel maxim de 625.
Republica Moldova ocupă locul 75 în clasament, cu 0,58 de puncte.
Pe ultimele locuri din punctul de vedere al potenţialului dezvoltării capitalului uman se situează Niger (locul 155), Sudanul de Sud (156) şi Ciad (157).
"Proiectul Capitalului Uman ar trebui să contribuie la crearea spaţiului politic pentru ca liderii ţărilor să aibă ca prioritate investiţiile în sensul transformării capitalului uman. Obiectivul este progresul rapid spre o lume în care toţi copiii să poată ajunge la şcoală bine-hrăniţi şi apţi să înveţe, să deprindă cunoştinţe în mod real în clasă şi să poată intra pe piaţa muncii ca adulţi sănătoşi, competenţi şi productivi", explică specialiştii Băncii Mondiale.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Jurnaliştii Emma Zeicescu şi Claudiu Popa, puşi sub urmărire pentru deţinere de droguri. Când au fost depistaţi/ Reacţia TVR: SRTv a aflat din presă despre poziţia DIICOT
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe