- Home
- Externe
- (25.05.2023, 22:35)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Războiul din Ucraina, ziua 456. Wagner a început retragerea din Bahmut / Rusia şi Belarus au semnat un document privind desfăşurarea de arme nucleare tactice în Belarus / Rusia acuză SUA de implicare în conflictul din Ucraina. Oficialii americani neagă implicarea. Lupte grele în estul ţării, pe măsură ce ruşii împing linia frontului
- Rusia susţine că dronele ucrainene i-au atacat o nava de război în Marea Neagră
- „Putin trebuie să realizeze că nu poate câştiga acest război”, a declarat secretarul britanic al Apărării la Kiev
- Ucraina investighează implicarea Belarusului în răpiri de copii
- Casa Albă va analiza armele americane posibil folosite în atacul de la Belgorod
Urmărește
8975 afișări
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 91. Rusia acuză SUA de implicare în conflictul din Ucraina. Oficialii americani neagă implicarea. Lupte grele în estul ţării, pe măsură ce ruşii împing linia frontului
UPDATE 22:30 Parlamentul britanic recunoaşte Holodomor drept genocid
Parlamentul Marii Britanii a recunoscut Holodomorul drept genocid împotriva poporului ucrainean, a anunţat pe 25 mai şeful Biroului prezidenţial, Andrii Yermak.
"Vă mulţumim. Justiţia istorică este cheia pentru a înţelege cine şi ce este adevăratul rău", a comentat Yermak.
Holodomor, o foamete care a avut loc între 1932 şi 1933, a avut loc în timpul regimului lui Iosif Stalin asupra Uniunii Sovietice şi a provocat moartea a aproximativ 3,5 până la 5 milioane de ucraineni. Unii cercetători spun că numărul ar fi putut ajunge la 10,5 milioane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Guvernul ucrainean a cerut comunităţii internaţionale să recunoască acest genocid.
UPDATE 21:00 Zelenski a ţinut un discurs în faţa unor studenţi din SUA
Volodimir Zelenski a ţinut un discurs surpriză în faţa unor absolvenţi din SUA.
Preşedintele ucrainean a ţinut discursul, prin intermediul unui apel video, în faţa studenţilor de la Universitatea Johns Hopkins, în timpul ceremoniei de absolvire de astăzi.
"Timpul este cea mai valoroasă resursă de pe planetă", le-a spus el.
"Unii oameni îşi dau seama mai devreme de acest lucru, iar aceştia sunt cei norocoşi. Alţii îşi dau seama prea târziu, când pierd pe cineva sau ceva."
Zelenski a descris, de asemenea, o vizită recentă pe linia frontului, spunând că mulţi dintre soldaţii ucraineni au vise şi aspiraţii similare cu cele ale absolvenţilor americani. Cu toate acestea, el a spus că tragedia războiului este acum în centrul atenţiei lor.
"Trebuie să ştiţi exact de ce aveţi nevoie astăzi şi cum vreţi să arate ziua de mâine", a spus el.
UPDATE 20:00 Coreea de Sud transferă obuze către Ucraina prin intermediul unui acord cu SUA
Coreea de Sud va transfera "sute de mii" de proiectile de artilerie cu destinaţia Ucraina "în cadrul unui acord confidenţial" cu SUA, a relatat Wall Street Journal.
Seulul va trimite proiectilele de artilerie către SUA, care vor aranja apoi expedierea lor către Ucraina pentru a întări contraofensiva planificată de Kiev pe fondul războiului din Rusia.
Atât guvernul american, cât şi cel sud-coreean au refuzat să comenteze acest raport, dar Pentagonul a recunoscut că au fost purtate discuţii cu Seulul, a scris Wall Street Journal.
Washingtonul a condus discuţii confidenţiale cu guvernul sud-coreean privind posibilele livrări de muniţii pentru Ucraina încă din 2022. Cu toate acestea, când conţinutul discuţiilor a devenit public, Seulul a renunţat la acord.
Schimbarea poziţiei Coreei de Sud vine la scurt timp după declaraţia comună cu Washingtonul de consolidare a cooperării militare, în special în faţa ameninţării nucleare din partea Coreei de Nord.
UPDATE 19:00 Armele nucleare tactice sunt deja în drum spre Belarus, susţine Lukaşenko
Rusia a început deja transferul de arme nucleare tactice către Belarus, potrivit lui Aleksandr Lukaşenko.
Acest lucru are loc după ce cele două ţări au anunţat un acord pentru amplasarea armelor, concepute pentru a fi folosite în situaţii de luptă, în Belarus.
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că transferul armelor a început deja, potrivit agenţiei de ştiri ruse de stat TASS.
Desfăşurarea rachetelor a fost anunţată pentru prima dată de Vladimir Putin în luna martie, preşedintele avertizând în mod repetat că Rusia va fi pregătită să folosească arme nucleare dacă va fi necesar pentru a-şi apăra "integritatea teritorială".
UPDATE 18:00 Zelenski mulţumeşte Finlandei după anunţarea unui ajutor militar
Zelenski mulţumeşte Finlandei pentru echipamentul suplimentar, care include armament antiaerian şi muniţie.
Într-o postare pe Twitter, el scrie: "Mulţumesc personal Finlandei şi preşedintelui Niinisto pentru implementarea promptă a acordurilor noastre încheiate la Helsinki"
"Împreună spre victorie!"
UPDATE 17:00 Finlanda va trimite mai multe echipamente militare în Ucraina
Finlanda va trimite mai multe echipamente militare în Ucraina. Ţara, care are o graniţă estică comună cu Rusia, s-a angajat să trimită echipamente în valoare de 109 milioane de euro.
Pachetul de asistenţă militară include armament antiaerian şi muniţie, a precizat guvernul.
Cu toate acestea, a refuzat să ofere mai multe detalii din "motive operaţionale şi pentru a asigura livrarea în siguranţă a asistenţei".
Finlanda a aderat la NATO în aprilie, ca răspuns la invazia Rusiei din 2022, în februarie, în Ucraina.
UPDATE 16:00 Un nou schimb de prizonieri
Un oficial ucrainean a declarat că Kievul a asigurat eliberarea a 106 soldaţi capturaţi în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, joi.
Şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodmir Zelenski, Andriy Yermak, a declarat că soldaţii, inclusiv opt ofiţeri, au fost capturaţi luptând în oraşul Bahmut, în estul ţării.
El a scris pe Twitter: "Aducem acasă 106 oameni. Ei au luptat pentru Bahmut şi au realizat o faptă care a împiedicat inamicul să avanseze mai departe. Fiecare dintre ei este un erou"
UPDATE 14:40 Rusia expulzează diplomaţi suedezi şi restrânge activităţile diplomatice bilaterale
Administraţia de la Moscova a anunţat, joi, închiderea Consulatului suedez din Sankt-Petersburg şi a Consulatului rus din oraşul suedez Göteborg, iar cinci diplomaţi suedezi vor fi expulzaţi din Rusia, informează cotidianul Le Monde.
UPDATE 13:40 Media ucraineană: Primii 20 de piloţi ucraineni vor intra la antrenamente pentru F-16 în Marea Britanie
Aproximativ 20 de piloţi ucraineni vor intra în prima fază a antrenamentului pe avioane de luptă moderne, care se presupune că va avea loc în Marea Britanie, a relatat Foreign Policy, citând un oficial britanic.
„Aceasta va fi o pregătire de bază la sol a piloţilor ucraineni care vor fi apoi pregătiţi pentru o pregătire mai specifică pentru F-16 (sau alte tipuri de pregătire)”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului britanic.
UPDATE 11:40 Wagner a început retragerea din Bahmut. Anunţul lui Prigojin
Informaţia privind retragerea grupării de mercenari este confirmată de partea ucraineană.
„Grupul de luptători Wagner a început să se retragă din Bahmut”, a scris şeful şi fondatorul miliţiei private ruse, Evgheni Prigojin, pe Telegram, postând un videoclip cu salutări şi strângeri de mână între el şi soldaţii cu feţele acoperite.
UPDATE 11:00 Un mort şi 12 răniţi în atacurile ruseşti împotriva Ucrainei, miercuri
UPDATE 10:00 Rusia şi Belarus au semnat un document privind desfăşurarea de arme nucleare tactice în Belarus
Miniştrii Apărării din Rusia şi Belarus au semnat joi un document privind desfăşurarea de arme nucleare tactice ruseşti în Belarus, a anunţat agenţia de presă rusă de stat TASS.
Moscova va păstra controlul asupra armelor şi asupra oricăror decizii privind utilizarea lor, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţia de presă.
Rusia şi Belarus, care sunt aliaţi apropiaţi din cauza conflictului din Ucraina, au convenit la începutul acestui an să desfăşoare o parte din arsenalul nuclear tactic al Moscovei în Belarus, potrivit Reuters.
UPDATE 8:30 Guvernatorul rus susţine că mai multe drone au fost doborâte deasupra Crimeei
UPDATE 04:00 Ucraina a doborât toate ţintele aeriene ruseşti în noaptea de 24 spre 25 mai
Ucraina a doborât toate ţintele aeriene ruse în ultimul raid aerian dat asupra Kievului în noaptea de 24 spre 25 mai, potrivit informaţiilor preliminare raportate de şeful Administraţiei Militare a oraşului Kiev, Serhii Popko.
UPDATE 03:00 Campion ucrainean de box moare în luptă lângă Bahmut
Pugilistul echipei naţionale ucrainene Oleksandr Onyshchenko a murit în luptă în apropierea oraşului Bahmut, a anunţat Federaţia de box a Ucrainei.
UPDATE 01:00 Rusia bombardează 5 localităţi din regiunea Sumi
Trupele ruse au bombardat cinci localităţi din regiunea Sumi, trăgând peste 84 de cartuşe din diferite tipuri de arme, a informat administraţia militară a regiunii Sumi pe Telegram. Doi civili au fost răniţi în urma desfăşurării de forţe.
UPDATE 00:00 SUA aprobă vânzarea în valoare de 285 de milioane de dolari a sistemului de apărare aeriană NASAMS către Ucraina
Statele Unite au autorizat vânzarea unui sistem de apărare aeriană NASAMS şi a echipamentelor asociate în valoare de 285 de milioane de dolari către Kiev. SUA vrea să consolideze capacitatea de apărare a Ucrainei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe